Avukatlığı sadece avukatlar yapsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Yargıtay, geçtiğimiz günlerde yayımlanan Yargıda Şeffaflığa İlişkin İstanbul Bildirgesi ve Taslak Uygulama Tedbirleri'nde, avukatları, yargı mensupları arasında saymadı. Yine aynı bildirgede, "Mahkemeler avukatlık yetkisi olmayan uygun kişilerin mahkeme nezdinde tarafları temsil etmesine izin verebilir." şeklinde skandal bir ifade kullanıldı.

Ayrıca, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası da web sitesinde başlattığı imza kampanyasıyla, yalnızca avukatların icra edebileceği olan arabuluculuk faaliyetinin, kendi meslek mensuplarınca da yapılmasını istedi.

Türkiye Barolar Birliği ve Barolardan henüz güçlü bir açıklama gelmezken, avukatlık mesleğine yönelik bu saldırgan tavırları kınamak için Emsal.co olarak bu imza kampanyasını oluşturduk. Başta avukatlar olmak üzere, tüm "yargı mensupları"nı kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Bugün Emsal.co imzanı bekliyor!

Emsal.co bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Adalet Bakanlığı: Avukatlığı sadece avukatlar yapsın!». Emsal.co ve imza atan diğer 2.564 kişiye katıl.