Tebrizli Türk Aydını Rahim Cavadbeyli'ye Özgürlük!

0 have signed. Let’s get to 1,500!

"Rahim Cavadbeyli Tebrizli bir hukukçu ve aydındır. İran rejimi, Türk kimliğinde direniyor diye onu baskı altına aldı. Boyun eğmeyince idam cezasına çarptırdı. Cavadbeyli yurdunu ve ailesini terkedip Türkiye'ye sığındı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi'nin verdiği belgede, “… özellikle, yaşamına veya özgürlüğüne yönelik bir tehdit ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye zorla geri gönderilmeye karşı korunmalıdır” uyarısı olan bir MÜLTECİDİR. Bu hukukî duruma rağmen Cavadbeyli 2 Ağustos 2018 günü gözaltına alındı ve İran'a iade edilmek üzere Van'daki sığınmacılar kampına gönderildi. Şu an hâlâ orada, hakkında verilecek kararı bekliyor. Mülteciler hukuku çiğnenirse, idam cezasına çarptırıldığı İran'a iade edilecek.
Gelin, hep birlikte bu yanlışa dur diyelim. Türk milleti olarak başka bir "Boraltan Köprüsü" ayıbı ile yüzleşmek zorunda kalmamamız için bu mektuba binlerce imza atalım.

Today: Milli Düşünce is counting on you

Milli Düşünce Merkezi needs your help with “Türkiye Büyük Millet Meclisi: Tebrizli Türk Aydını Rahim Cavadbeyli'ye Özgürlük!”. Join Milli Düşünce and 1,393 supporters today.