#Stop de verdozing Posthoren Breda

#Stop de verdozing Posthoren Breda

Started
1 March 2021
Petition to
politiek breda and 1 other
Signatures: 314Next Goal: 500
Support now

Why this petition matters

Started by Belangenvereniging Oosterhoutseweg e.o.

Als wij niets doen, dan worden op het terrein Posthoren/Digit Parc aan de Noordelijke Rondweg in Breda hoogstwaarschijnlijk twee tot drie grote distributie dozen gebouwd. Dat past gewoon in het bestemmingsplan. Zonder interventie komt er dus binnenkort bebouwing zoals de Sligro verderop aan de Rondweg, wederom zonder duurzaamheidseisen. De bebouwing levert ook geen belangrijke bijdrage aan werkgelegenheid op, terwijl er wel kostbare stadsnatuur wordt opgeofferd. Verdient dit gebied niet een betere invulling?

Er wordt sinds 2006 al over de ontwikkeling van deze grond gesproken. De gemeente heeft in 2018 het bestemmingsplan verruimd onder druk en op basis van foutieve informatie van de toenmalige ontwikkelaar. Inmiddels is de grond weer voor veel geld doorverkocht. Wij hebben vele gesprekken gevoerd met wethouders, politieke partijen, gemeente ambtenaren en ontwikkelaars. Steeds hebben wij alternatieven en investeerders aangedragen (ecologische woonwijk, tiny houses, ouderenwoningen, stadsboerderij, duurzame bedrijfscampus of combinatie hiervan). Tot op heden wordt er echter geen actie ondernomen op onze roep tot bijsturing of verandering. 

Daarom kiezen we nu voor een burgersessie, als middel om bij alle politieke partijen in Breda aandacht te vragen voor een passende ontwikkeling op de Posthoren. Als we de krachten bundelen van politiek, gemeente en ontwikkelaar kunnen we stappen maken. Wij zoeken jouw steun om onze boodschap kracht bij te zetten. Wij willen een ontwikkeling op de Posthoren vanuit visie en ambitie met:

1.  Esthetisch ontwerp, dat opgaat in het landschap. 

2.  Toegevoegde waarde, bv via kwalitatief goede werkgelegenheid of woningbouw.

3.  Duurzaamheid zodat het bijdraagt aan het verbeteren van klimaat en milieu.

Deze punten krijgen tot op heden GEEN invulling op de Posthoren terwijl ze wel overeen komen met de beleidslijnen van de gemeente Breda. Wij strijden voor ons mooie Breda zodat er een ontwikkeling komt die ons en onze kinderen iets brengt. Help je mee door ondertekening van de petitie? Dank alvast voor je steun!

Meer informatie: www.stopdeverdozing.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Support now
Signatures: 314Next Goal: 500
Support now

Decision-Makers

  • politiek breda
  • gemeente breda