Silahtan oyuncak olmaz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Hayata başladığımız en masum, en küçük, en savunmasız yıllarımızda silahlarla adam öldürmece oynarsak, ileride nasıl bir toplum oluştururuz? Birisini vurmak hiç oyun olabilir mi? Yaratıcılığının en gelişeceği yıllarda hayal gücünün doruklarında, neden bir çocuğa silah oyuncak satılır? Ve neden aileler alır? Daha kaç haber duyacağız 'Babasının silahını oyuncak sandı, kardeşini öldürdü' diye ?

Sadece kendi çocuklarımıza şiddet içeren oyuncaklar almamakla yetinmemeliyiz. Oyuncak dükkanlarından komple şiddet yanlısı araç gereçleri kaldırmalıyız. Oyun eğlenmektir, öğrenmektir, yaratıcılıktır. Gelecek nesillerimizi şiddetle değil, sevgiyle büyütmek adına gelin hep birlikte 'oyuncak silah satışının yasaklanmasını' sağlayalım.  Savaşları belki engelleyemiyoruz ama en azından masum çocuklarımızı o karanlıktan uzak tutabiliriz.

Sayın İlgili Bakanlıklar, oyuncak silah satışlarının derhal yasaklanmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızı sağlıklı yetiştirmek için lütfen bu yanlışa bir son verin.

Bugün Damla imzanı bekliyor!

Damla Kırali bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Silahtan oyuncak olmaz! Oyuncak silahlar yasaklansın.». Damla ve imza atan diğer 1.595 kişiye katıl.