Petition Now! Sex Education For Malaysian Young Adults

0 have signed. Let’s get to 25,000!

ENGLISH (skrol ke bawah untuk Bahasa Melayu)

Hi, there. We’d like to talk to you about something that really matters.

As you know, like everything else in life, sex is about knowing what you want and making wise decisions. Unfortunately, many of us never got the chance to learn about it fully in school unlike other countries. Today, we’re grown adults and things are still none the better. Many of us have had unplanned pregnancies, STIs and bad sexual encounters. It looks like we still have a lot of catching up to do!

It’s time we make a difference.

We hope to bring you the 1st comprehensive sexuality education programme (CSE) for young Malaysian adults. Covering matters such as pregnancy and contraceptives, STI prevention and sexual attitudes, among others, the programme is going to be truthful and non-judgemental. We aim to launch it in early 2020.

Please show your support by signing this petition. Your voice will give us the encouragement to make it happen.

But that’s not all. We will present all your voices to our government as a signal to them that Malaysians want proper sex education now more than ever.

So, speak up and support Sex.Edu for Me & You!

Share this petition with your friends and family, and thank you for speaking up for what you rightfully deserve.

BAHASA MELAYU

Hai semua. Hari ini kami nak bercerita dengan anda tentang satu perkara yang sangat penting.

Dalam kehidupan, seks adalah tentang membuat keputusan yang bijak. Malangnya, ramai antara kita tidak berpengetahuan tentang seks kerana kita tidak berpeluang belajar mengenainya seperti di negara lain. Sekarang kita semua dah dewasa, tapi keadaan masih sama. Ramai di antara kita mengandung tanpa dirancang, dijangkiti STI, dan alami hubungan seksual tidak memuaskan.

Sudah sampai masanya ini semua diubah.

Kami bakal membawa program pertama yang mengetengahkan pendidikan seksualiti komprehensif (CSE) untuk golongan muda di Malaysia. Program ini berazam untuk memberi maklumat tepat dan tidak skeptikal merangkumi kehamilan dan kontraseptif, pencegahan STI dan persepsi tentang seks. Kami berharap untuk melancarkannya pada awal tahun 2020.

Mari tunjukkan sokongan anda dengan menandatangani petisyen ini. Kami akan membentangkan suara anda kepada kerajaan kita sebagai bukti kepada mereka bahawa rakyat Malaysia mahukan pendidikan seks.

Jadi, marilah bersuara dan menyokong Sex.Edu for Me & You!

Kongsikan petisyen ini kepada rakan-rakan & ahli keluarga kita semua dan terima kasih, kerana bersuara untuk hak kita.

#SexEd4MU #SexEdMY

Disclaimer (ENG): This petition respects the privacy of all petitioners and we ensure that your personal data will be treated confidentially.

Penafian (BM): Petisyen ini menghormati privasi semua yang menandatangani dan kami memastikan bahawa data peribadi anda adalah sulit.