Kampanya Kapatıldı

Yüzbinlerce engellinin maaşı kesiliyor. Haksızlığa dur de!

Bu kampanya 1.030 destekçiye ulaştı

Merhaba,

Türkiye’de yaşayan yüzbinlerce engellinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşları tek tek kesilmeye başlandı. Gün geçmiyor ki hane geliri aşıldığı gerekçe gösterilerek bir engellinin maaşı kesilmesin. 25.01.2013 Tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik” gereği alınan evde bakım maaşı, alınan veya alınacak olan 2022 maaşı kişi başı gelire dahil edilmiştir.

Hatırlatmak isteriz ki “evde bakım maaşı” engelliye bakan kişiye “2022 maaşı ise” engellinin kendisine verilir. Yine aynı şekilde hane geliri hesaplaması yapılırken tüm Ailenin gelirine bakılarak hesaplama yapılıyor. Herkesin anlaması adına bir örnek verelim. 4 Kişilik bir Ailede bir çalışan var bu çalışan aylık 1696 TL maş alıyorsa devlet engelliye “senin ailen zengin biz sana maaş veremeyiz” diyor.

Engellinin bir birey olduğu düşünülürse bu insanın 3 ayda bir aldığı ve cep harçlığı olan bu paranın hane geliri adı altında kesilmesi yüzbinlerce engellinin zaten zor olan yaşamını daha da zorlaştırmaktadır. Bu sebeple adil bir düzenleme istemekteyiz. Talebimiz;  alınan evde bakım maaşı 2022 maaşı için kişi başı gelire dahil edilmemesi ve 2022 Maaşı muhtaçlık sınırı hesaplanırken ailenin gelirine değil “engelli kişinin” gelirine bakılmasıdır.

Bu haklı ve son derece insani bir o kadarda biz engelliler için hayat memat meselesi olan bu konu için sizleri imza kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Engelliler.gen.tr Platformu kurucusu ve yöneticileri adına

Halil YILMAZ

Bugün Halil imzanı bekliyor!

Halil Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sesimize kulak verir misiniz?». Halil ve imza atan diğer 1.029 kişiye katıl.