Samsun'da toplu taşımada Abonman-Kentkart uygulamasına geçilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Türkiye şartlarında asgari ücret ile geçimini sağlayan işçiler, öğrenciler, çeşitli sebeplerle toplu taşıma araçlarını sık kullanan vatandaşlar ve aslında herkes Samsun şehrinde toplu taşıma fiyatlarından şikayetçi. Bu şartlar altında Samsun halkı olarak tek isteğimiz ülkemizin diğer şehirlerindeki vatandaşların faydalandığı fırsatlardan istifade etmektir.

Öğrenciler için İstanbul (200 Biniş-40 TL), Kayseri (140 Biniş-75 TL), Denizli(80 Biniş-90 TL) gibi şehirlerde 50 kuruş ile 1 lira arası değişen yol ücretlerinin Samsunda 330 TL gibi fahiş bir fiyatla sunulmasını büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz.

Başka bir hesapla tek vasıta ile okuluna gidebilen bir öğrencinin aylık ulaşım masrafı 100TL civarıdır. Bu da devletin üniversite öğrencilerine sağladığı bursun beşte biridir. Daha yüksek miktarda ücret ödemek zorunda kalan öğrenciler için işin boyutları daha farklı olabilmektedir.

Özetle;

Ulaşıma normalin üzerinde harcama yapmak zorunda kalan vatandaşlar ve öğrenciler için uygun ücretli "Abonman kart" sistemi kesinlikle hizmete sunulmalıdır. Ülkemizdeki diğer büyük şehirlerde bu uygulamanın başarılı işleyişi görülebilmektedir.