İnternetten Korsan Lens Satışına Hayır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kontak lens bir sağlık ürünüdür. İnternetten ilaç satışı yapılamayacağı gibi gözün korneasına doğrudan temas eden kontak lensin de internetten satışı yapılamaz.

Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenemeyen internet sitelerinden alınan sahte, kaçak ya da süresi geçmiş lensler yüzünden, birçok vatandaşımızın mağduriyet yaşama ihtimali söz konusu olacaktır. Bu da bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

Kontak lenslerin sadece doktor reçetesi ile yalnızca optisyenlik müesseselerinden alınması gerektiği 5193 sayılı kanun kapsamında yer almaktadır. Buna rağmen kontak lens internet sitelerinde satılamaz ibaresi eksik olduğu için kanuni yaptırımlar uygulanamamaktadır. Bu ibarenin “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” yasa tasarısı içinde yer alması için siz de lütfen imza veriniz.

Bugün Optik Gazete imzanı bekliyor!

Optik Gazete bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: İnternetten Korsan Lens Satışına Hayır». Optik Gazete ve imza atan diğer 3.339 kişiye katıl.