Sen Anlat Karadeniz Dizisinin Şiddet Sahnelerine Dur Denilmeli!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

ATV kanalında Çarşamba günleri yayınlanan, ''Sen Anlat Karadeniz'' isimli dizide aşırı derecede şiddet içeren ve rahatsız edici sahneler yayınlanıyor. Dizinin başında yalnızca 7 yaş ve üzeri ibaresi konmasına rağmen yayınlanan sahneler bir yetişkini bile etkileyebilecek kadar abartılmış;

10. Bölümdeki bir sahnede, Vedat isimli karakter Berrak adında bir kadını öldüresiye dövüyor, adeta işkence ediyor, sahne oldukça uzun sürüyor ve aşırı şiddet içeriyor, korku filmlerinde bile olmayan dozda bir şiddet var, izleyen bir çocuğu oldukça kötü etkileyecek şekilde.

Bu sahnelerin kadına şiddete dikkat çekmek adına yayınlandığı iddia ediliyor, fakat dikkat çekmekten çok normalleştiriyor, dizide sürekli çıkan benzer sahneler yüzünden bu insanlık suçu normalleştiriliyor, bu sahnenin yayınlanması bile normal değilken nasıl kadına şiddete dikkat çekebilir?

Aynı dizinin 1. Bölümünde de bir sahnede Vedat isimli karakter Nefes adlı karakterin parmaklarını kırarak şiddet uyguluyor, 7. Bölümde ise Nefes isimli karakter hamile iken onu bir odaya kapatıp psikolojik şiddet uyguluyor.

Yayından kaldırılıp kaldırılmaması tartışma konusu iken, bu sahnelerin bu kadar fazla, hatta mümkünse hiç tekrarlanmaması için bir yaptırım uygulanmalı, bahsettiğim sahneleri izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız, büyükler ve çocuklar dahil herkesin ekran başında olduğu bir saatte böyle sahnelerin yayınlanması normal değildir, yalnızca 7 yaş ibaresi konulan bir dizide 18 yaş üstü birini bile etkileyebilecek sahneler yayınlanıyor.

Bugün B imzanı bekliyor!

B . bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RTÜK: Sen Anlat Karadeniz Dizisine Dur Denilmeli». B ve imza atan diğer 354 kişiye katıl.