Rettferdighet for Freya.

Rettferdighet for Freya.

Started
August 17, 2022
Signatures: 707Next Goal: 1,000
Support now

Why this petition matters

Started by Helene Signed

Hvalrossen Freya som reiste rundt halve kloden, og som hadde tiltro til mennesker,  ble natt til søndag 14 august drept av den norske regjering.  
Hun hadde vært i mange land siden 2019. Ingen hadde tanker om å drepe henne .før vår fiskeridirektør tok denne avgjørelsen. 

Ingenting ble gjort for å beskytte Freya mot nærgående mennesker. Flere løsninger kunne vært valgt som bøter til de som ikke holdt avstand, bruk av sperringer,  søk etter frivillige for vakthold, eller flytting av Freya. Det ble også tilbudt hjelp fra en britisk redningsgruppe for havpattedyr. En hjelp som ikke ble tatt imot. Den enkle tingen som å sjekke værmeldingen ble heller ikke gjort. Da ville de ha sett at regn og kaldere vær var i vente dagen etter at hun ble drept. Freya ville  sannsynligvis dratt videre da. 

 Hvilke signaler  sender fiskeridirektøren ut med denne handlingen? Jo, at et liv er lite verdt, og er det til bry er det bare og drepe!. 

Det var ingen hjemmel i dyrevelferdsloven eller i annet lovverk for å ta livet av en ung, frisk og vennligsinnet hvalross. 
En stygg feil er begått. Fiskeridirektøren bør innse det og trekke seg fra sin stilling. 

Support now
Signatures: 707Next Goal: 1,000
Support now