Kerajaan perlu tutup MalaysiaKini untuk kesejahteraan rakyat Malaysia

0 have signed. Let’s get to 150,000!


MALAYSIAKINI = BIAS & FAKE NEWS

(ENG) - As many already know, mainstream media outlets such as MalaysiaKini hold their own strong political alignment with DAP, thus their news reporting strongly embodies DAP's political beliefs. As a result, there is a great divide where the facts tend to be blurred or outright exempt from news discussions.

It is quite obvious that MalaysiaKini media cannot be trusted. MalaysiaKini's media bias in editorials and columns is one thing. Their media fraud in reporting 'facts' in news stories is also another problem. The issue is not what MalaysiaKini's journalists or news organizations' editorial views are. The issue is the transformation of news reporting into ideological spin, along with self-serving taboos for DAP leaders. An outright fraud.

(BM) - Seperti yang sudah diketahui ramai, saluran media seperti MalaysiaKini mempunyai agenda politik mereka bersama DAP. Beberapa laporan berita mereka sangat merangkumi pegangan politik DAP. Akibatnya, berlaku di mana fakta-fakta yg cenderung kepada DAP atau disembunyikan secara terang-terangan daripada naratif berita.

Ia amat jelas bahawa media MalaysiaKini tidak boleh dipercayai. Sikap bias atau pilih kasih media MalaysiaKini di dalam editorial dan laporan adalah satu perkara, penipuan media mereka dalam melaporkan 'fakta' dalam sesuatu berita juga merupakan suatu masalah lain. Isu ini bukan sahaja melihat pada pandangan wartawan MalaysiaKini atau organisasi berita itu. Isu ini lebih melibatkan transformasi laporan berita kepada putaran ideologi DAP, bersama-sama dengan kerjasama putar belit pemimpin DAP. Penipuan tanpa had.

-------------

Berikut adalah antara penyumbang dan pemberi dana kepada MalaysiaKini.

1.Pada 2001 – MDLF/MDIF melalui CAMP (Technology arm of MDLF) membayar MalaysiaKini sebanyak RM188,000.00 untuk tujuan pembangunan. (Premesh Chandran dalam kenyataannya pada Mac 2001.)

Pada 2002 – MDLF melabur lagi RM1.3 juta kepada Malaysiakini (Karim, 2017). MDIF ini adalah badan dana yang bersangkut paut dengan George Soros.

Dua orang Board of Director adalah individu kuat kepada Open Society Foundation (foundernya adalah George Soros). Soros ini adalah indidu yang menjadi dalang kepada krisis ekonomi 1998 dan banyak kejahatannya dilakukan secara licik dalam negara-negara di dunia.

2. Pada 2009, MalaysiaKini mendapat dana yang sangat besar daripada National Endowment for Democracy (NED) iaitu 100 ribu dolar. Bahkan, sehingga 2013 pun NED masih mendanai MalaysiaKini sebanyak 34,700 dolar.

Siapakah NED ini? NED adalah institusi swasta Amerika Syarikat yang berfungsi mendanai, melatih, membantu dan memantau gerakan sivil dan NGO yang boleh membawa agenda demokrasi Amerika dalam negara mereka.

Tujuan ini adalah sebagai usaha Amerika untuk menjadi kuasa besar dunia. Bukan itu sahaja menurut pengkaji bebas, sekurang-kurangnya 10 daripada 22 orang Lembaga Pengarah NED adalah juga Ahli Lembaga Pengarah CFR (Council on Foreign Relations), badan pemikir yang melakar polisi luar untuk dilaksanakn oleh kerajaan Amerika Syarikat melalui David Rockefeller Studies Program.

Mereka termasuklah Carl Gershman seorang Yahudi Amerika juga Presiden NED dan Naib Presiden, Nadia Diuk bagi program demokrasi di negara-negara Afrika, Eropah Tengah, Eurasia, Amerika Latin dan Caribbean, Louisa Greve, Naib Presiden program demokrasi di Asia, Timur Tengah, Afrika Utara dan lain-lain.

Badan-badan swasta Amerika ini bukan hanya NED sahaja. Sangat banyak, antaranya NDI, OSI, ICNC.

Mereka ini banyak mendanai badan-badan liberal-demokratik di Malaysia seperti BERSIH, SUARAM, Lawyer For Liberty, Islamic Renaissance Front, Projek Dialog.

Kebanyakkan organisasi di atas adalah mereka yang berada dalam COMANGO yang menuntut pelbagai tuntutan melanggari syarak seperti hak beramal dengan LGBT.

3. Yang terakhir adalah penyumbang dari YB DAP. Pada 2013, MalaysiaKini menjalankan kempen ‘buy a brick campaign’. Kempen ini bertujuan untuk membina bangunan MalaysiaKini yang bernilai lebih RM6 juta.

Tanpa banyak soal, seramai 38 YB daripada DAP menyumbangkan berjumlah RM40 ribu kepada MK.

Menurut laporan, “The handover took place at MK’s office in Bangsar Utama, where Fong, with Segambut MP Lim Lip Eng, Tanjong MP Ng Wei Aik and Seremban MP Anthony Loke, had their first look at the bricks on which their names will be etched and installed at the new building.”

Kini, kita mungkin dah dapat faham, kenapa selama ini berita-berita yang berkait dengan agama Islam dan orang Melayu sering disalah lapor dan diputarbelit oleh MalaysiaKini.

Korang juga sudah dapat maklumat penyumbang dan pemegang saham dalam Malaysiakini kan? Jadi, kami nak korang berfikir sedikit.

Apakah badan-badan Amerika ini sengaja memberi dana untuk kebajikan? Atau memang ada agenda tertentu? Sama lah juga dengan YB DAP tadi. Tanyakan soalan yang sama.

Semua maklumat ini kami ambil daripada sumber ‘open source’ sahaja. Kami ingin membawa korang, supaya melakukan sedikit carian seperti siapakah pemegang saham kepada portal-portal ini, dan pemberi dana mereka. Semuanya dinyatakan.

Link created by followers: (Anti MalaysiaKini) 

https://chat.whatsapp.com/KlQrixcjrFWJukq5MiQmx3

 

Come and join us.