Psychiatra Wrocław

0 have signed. Let’s get to 100!

Psychiatra - czym się zajmuje? Jest lekarzem medycyny po stażu specjalizacyjnym na psychiatrii. Jak każdego innego lekarza, obowiązuje go przestrzeganie Kodeksu Etyki Lekarskiej, posługuje się konkretnym zestawem kryteriów diagnostycznych - w Polsce obowiązuje Międzynarodowa Statystyczna Klasyfikacja Chorób i Problemów Zdrowotnych ICD-10, ustalona przez Międzynarodową Organizację Zdrowia (WHO) i obowiązująca od 1996 roku.

Psychiatra jest lekarzem, do którego często niepotrzebnie obawiamy się udać - łatwiej nam leczyć się na ciele niż na duszy. Obawiamy się, że lekarz będzie negatywnie oceniał to, co mówimy, pomyśli sobie, że zwariowaliśmy lub przeciwnie - przyszliśmy do niego z błahym problemem. Tymczasem tak jak kardiologia ma pomagać chorym na serce, a urologia osobom z problemami z układem moczowo-płciowym, tak psychiatra rozpoznaje i leczy zaburzenia psychiczne, a jeśli udamy się do niego odpowiednio wcześnie - może zapobiec rozwojowi choroby. Psychiatra Wrocław http://praktyka-psychiatryczna.pl nie ocenia, a opracowuje najlepszy kierunek leczenia w przypadku konkretnego pacjenta. Co więcej, obowiązuje go tajemnica psychiatryczna, więc nikomu nie zdradzi naszych pilnie strzeżonych sekretów. Wizyty u psychiatry nie ma się co obawiać!