Protiv spajanja resora nauke, prosvjete, kulture i sporta i kandidata za ministra!

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Varja Đukić started this petition to Zdravko Krivokapic

Mandataru Zdravku Krivokapiću

Ovo je iznuđeno obraćanje na dan kada, kako saznajemo iz medija, namjeravate da za ministra nauke, ministra prosvjete, ministra kulture i ministra sporta, dakle, za četri ministarstva u Vladi Crne Gore za koju Vam je Predsjednik ponudio mandat, imenujete jednog ministra, jednu osobu.

Trebalo bi prezentirati ovdje stotine stranica projekata, programa, naučnih radova, stvaralačkih I umjetničkih formi, iz različitih oblasti kojima se decenijama bavimo u okviru nadležnosti ovih resora Vlade, kao sumu znanja i projektovanih potreba, a sve samo u svrhu argumenata kojim se dokazuje da je Vaša namjera štetna.
Kako pripadate akademskoj zajednici, vjerujemo da ste spremni da uvažite naše mišljenje. Jedno ministarstvo ne može da opsluži sve potrebe koje imaju građani I sve obaveze koje ima naučna zajednica, prosvjetni radnici, stvaraoci svih umjetničkih profila u institucijama i van njih.

Po navodima medija Vaš izbor za ministra bila bi Vaša saradnica iz NVO Ne damo Crnu Goru. Na osnovu podataka koji su dostupni, smatramo da nema potrebne reference barem za tri od ova četri ministarstva.
Sve dalje argumente spremni smo da izložimo pojedinačno I javno.

0 have signed. Let’s get to 7,500!