Petition Closed
Petitioning Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine and 2 others

Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Za sigurnost svake države, bitna je njena vojna sila, obavještajne agencije, ali i pored svega toga, vojna obučenost njenih civila. To izričito važi za male države poput Bosne i Hercegovine, koja je u prethodnom ratu osjetila mnogo na ljudstvu i ekonomiji, stanju u društvu i negativnosti u mnogim drugim segmentima koji čine državu državom, te su na njenoj teritoriji operacije, pored međunarodne zajednice, vršile i vojne sile susjednih zemalja. Ova peticija je pokrenuta u svrhu spriječavanja ponavljanja prošlosti i još mnogo drugih manjih ali ne i nevažnih razloga, poput zdravstvenog stanja, morala i fizičke spremnosti mladih u BiH.

This petition was delivered to:
  • Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović
    Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine
  • Vijeće ministara Bosne i Hercegovine
  • Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

Haris Tahić started this petition with a single signature, and now has 7,918 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Haris is counting on you

Haris Tahić needs your help with “Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH”. Join Haris and 7,917 supporters today.