Kampanya Kapatıldı

Polislik (POMEM ) alımlarında yaş şartında 31 aralık değil ''1 ocak'' esas alınmalı

Bu kampanya 1.331 destekçiye ulaştı

Sayın Devlet Büyüklerimiz,

Size bu metni, POMEM  yaş haddi hesabından mağdur olan ve her yıl periyodik olarak mağdur olmaya devam edicek olan  binlerce genç adına yazıyoruz.

Bizler POMEM  Mağdurları olarak bu ülkenin, yaş haddindeki yanlış hesaplama sebebiyle müracaat etme ve polis olma hakkı elinden alınan ve yapılan hatanın giderilmesini isteyen vatansever evlatlarıyız.

Pomem yaş haddindeki sınavın yapıldığı yılın ‘’31 aralık’’ ibaresi adaylarda mağduriyet oluşturmakta ve 30 yaşından gün almamış olmak şartını gölgelemektedir. Birçoğu 28 yaşında olacak ve 29 yaşından gün alacak olan bir adayı bu ibare 30 yaşında göstermekte ve muazzam bir hesaplama hatası meydana çıkmaktadır.

Bu sebeple,Tüm Kamu kuruluşlarının  , ( Adalet bakanlığı, TSK vs.)   alımlarında olduğu  gibi,  "sınavın yapıldığı yılın 1 ocak tarihi’’ esas alınmasını ve yaş haddindeki mevcut mağduriyetin bu şekilde düzeltilmesini  lisans ve önlisans mezunları olarak siz değerli büyüklerimizden talep etmekteyiz.

Önümüzdeki ilk POMEM alımların 2018 ‘de olacağından  ve alınacak olan ay itibariyle birçoğumuz 28 yaşında olacak olmamıza ve 30 yaşından gün dahi almamış olmamıza rağmen ,mevcut sisteme göre 30 yasından gün almış muamelesi görüp başvuru yapamama durumuyla karşı karşıyayız.

Örneğin;    1 nisan 2018' de  POMEM  alımı açıklandığını varsayarsak ve  kişinin de 1 ekim 1989 doğumlu olduğunu düşündüğümüzde, başvuru tarihinde kişi 28 yasında olmasına ve 29 yasından gün alıyor olmasına rağmen, 30 yaşından gün almış gibi işlem uygulanıp , maalesef polis olabilme hakkı elinden alınıyor bu uygulama ile.

Başka bir  örnek verecek olursak,

Yine 2018'de yapılacak olan  POMEM başvurularında, 31 Aralık 1989 doğumlu bir kişi  sınava girebilecek iken, maalesef  30 Aralık 1989 doğumlu olan kişi giremiyor mevcut sistemde.

Üzülerek söylememiz gerekir ki,  bu uygulama ile  POMEM yaş haddinde bulunan ‘’30 yaşından gün almamış’’ ibaresinin içinin  boşaltıldığı  ve reel yaş haddinin  ‘’28’’’olarak değerlendirildiği görülmektedir.    Birçoğumuzun düşlerini süsleyen polis olabilme hayalinin bu şekilde yanlış  bir uygulama ile önünün kesilmesi bizleri ziyadesiyle yaralamakta.   Bahsettiğimiz  bu sorun ,tek bir yıla mahsus bir  problem olmamasının yanında ,   kronik  bir şekilde mağdur etmeye devam edicektir . Bugün 1989 doğumlular , daha sonra 1990 doğumlular,  1991 92.. ve daha sonrası.  Her yıl bu problemle muhatap olacak olan binlerce aday.

Ülkemizde devlet içine sızmış FETÖ belasının yıllarca tekelleştirdiği polislik alımlarında, yüzbinlerce gencin, sınavlara girse ve başarılı olsa dahi, hakkı, emeği yenmişken şimdi de yaş haddindeki yanlış hesaba  takılmak biz vatansever ülke gençliğini kahretmekte.

Tüm bunların ışığında, şartlarda bulunan ‘’31 Aralık’’ ibaresinin, bu mağduriyetin ortadan kalkması  adına, ‘’1 Ocak’’ olarak revize edilmesini ve bu mağduriyetin giderilmesini, ve yaş haddinin mümkün olan en üst seviyeye çekilmesini siz Devlet büyüklerimizden talep ediyoruz.

ARZ EDERİZ

Bugün Pomem imzanı bekliyor!

Pomem Mağduru bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Polislik (POMEM ) yaş sartinda ''sınavın yapıldığı yılın 31 aralık tarihi değil '' ''1 OCAK'' tarihi esas alınmalı ve yaş haddi en üst seviyeye yükseltilmeli». Pomem ve imza atan diğer 1.330 kişiye katıl.