Plastik mikro tanecikler denizleri kirletmesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Günlük hayatta kullandığımız diş macunu ve yüz yıkama ürünlerinin bazılarında plastik mikro tanecikler mevcut. Ve her kullanımda bu tanecikler denize karışarak denizdeki canlıların akabinde bizim sağlığımızı tehlikeye atıyor. Çünkü denizdeki canlılar bu mikro tanecikleri yutuyor veya onların vücutlarına yapışabiliyor. Sonrasında o canlıları biz insanlar besin olarak tüketiyoruz ve aslında dolaylı yoldan o tanecikleri vücudumuza almış oluyoruz.

Birçok ülkede bu taneciklerin kullanılması yasaklandı. Bizim ülkemizde de yasaklanması gerekiyor. Hem denizlerimiz daha fazla kirlenmesin hem de hayvanlar ve insanların sağlıkları tehlikeye girmesin.

Gerekli kurumlar bu durum için harekete geçmeli. Ve kozmetik markaları da bu duruma anlayış göstermeli. Unutulmaması gereken şu ki dünyamız bir tane ve onu elimizden geldiğince koruyarak gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmamız gerekiyor.

Kampanyayı imzalayarak sen de daha temiz bir dünya için adım at.

Bugün Hilal imzanı bekliyor!

Hilal Kara bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Plastik mikro tanecikler denizleri kirletmesin!». Hilal ve imza atan diğer 111 kişiye katıl.