Doğrulanmış başarı

Piyalepaşa Camii bostanı "zemin altı otopark" inşaatıyla yok edilmesin!

Bu kampanya 4.435 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul’da son tarihi cami bostanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zemin altı otopark ve çevre düzenlemesi projesi için yıkılacak.

Piyalepaşa Camii’nin hemen bitişiğindeki 6 buçuk dönümlük bostan arazisi, 16. yüzyılda camilerin giderlerini karşılamak için vakıflara gelir sağlayan bostanların günümüze ulaşan son örneği.

Mimar Sinan’ın 1573’te inşa ettiği Piyalepaşa Cami’den daha köklü bir geçmişe sahip olan bu bostan, temeli geçen günlerde atılan ‘zemin altı otopark’ inşaatıyla yok olma riskiyle karşı karşıya. Tarihçiler ise projenin geri çekilmesi çağrısı yapıyor. Çünkü onlara göre bu arazi cami yapısı ile bir bütün ve tarihten önemli izler taşıyor.

Proje kapsamında bostan kaldırılarak 25 bin 500 metrekarelik meydan, 2 bin 500 metrekare yaya yolu, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekarelik aromatik bitki bahçesi yer alacak.

Bugün Yedikule Bostanları Girişimi imzanı bekliyor!

Yedikule Bostanları Girişimi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Piyalepaşa Camii bostanı "zemin altı otopark" inşaatıyla yok edilmesin @ibbBeyazmasa». Yedikule Bostanları Girişimi ve imza atan diğer 4.434 kişiye katıl.