Allow EPF Withdrawal From Account 1 to Sustain During Crisis Covid-19

0 have signed. Let’s get to 25,000!

Bagi membantu rakyat meneruskan kehidupan di waktu krisis terutama yang berpendapatan sederhana dan rendah. Kami memerlukan wang buat masa sekarang dan bukannya 10-30 tahun akan datang. Kami mohon dapat mengeluarkan sekurang-kurangnya 15% dari akaun 1 simpanan kami di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dengan kadar segera melalui proses online terus ke akaun perbankan kami atau wakil kami dengan segera. Tiada guna kami ada wang 10-30 tahun akan datang tetapi jatuh muflis sekarang kerana penutupan pekerjaan kami sekarang kerana krisis Covid-19 ini terutamanya kami yang tidak layak memohon skim bantuan rm600 yang ditawarkan pihak kerajaan. Solusi yang diberi tidak menepati untuk kami meneruskan kemaslahatan yang bakal tiba selepas tempoh Larangan berkuatkusa. Berikan kami keutamaan untuk mengeluarkan simpanan wang kami bagi meneruskan kehidupan dan meringankan bebanan disamping dapat mengurangkan beban ekonomi di pihak perbankan dengan dapat meneruskan pembayaran pinjaman-pinjaman dan bil utiliti kami terutamanya wang untuk perbelanjaan sara hidup harian.