Penang Skate Park @ Riverside (Malaysia's Cleanliness River) - Anak BayanLepas need it

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Anak BayanLepas started this petition to MBPP

Anak Kampung Bayan Lepas (Pulau Pinang) need a skate park here

[Versi Bahasa Malaysia di bawah]

This riverbank is seem abandoned by our state long time ago which is kind of waste for state land utilization to the people's welfare.

It will be great to convert it to become the 'PENANG SKATE / GARDEN PARK @RIVERSIDE' for anak2 Pulau Pinang here. We - anak kampung, the local community here had approached local authority several times for such riverpark deployment but kept being neglected by our state government.

Sungai Ara which meanders along Taman Jajar (Linear Park) is certified as the cleanest river in Penang. Aligning with our state government's greener & cleaner policy, we urge our local council - MBPP can fulfill our dream to make this riverpark proposal possible & to preserve our river's cleanliness.

Sign this petition and we’ll be one step closer! Having a local skate park has many benefits, as it is a good way to keep active, keep skate boarders off the curbs and streets into a designated area and a great place to meet your friends. Anak kampung Pulau Pinang needs a skatepark and it's up to you to make this happen!

Anak Kampung Bayan Lepas (Pulau Pinang) perlukan sati 'Skate Park' di sini.

Pinggiran Sungai kelihatan diabaikan sejak sekian lama oleh kerajaan negeri. Ini menjadikan tanah dipinggiran sungai ini terbiar tanpa dimanfaatkan untuk masyarakat setempat.

Sesuatu yang sangat hebat jika kawasan terbiar bertukar menjadi 'PENANG SKATE / GARDEN PARK @ RIVERSIDE' untuk anak-anak Pulau Pinang di sini.

Kami -anak kampung, penduduk setempat di sini telah bertemu pihak berkuasa tempatan beberapakali untuk tujuan pembinaan 'riverpark' sedemikian. Namun masih tak deberi perhatian deperingkat kerajaan negeri.

Sungai Ara mengalir melalui Taman Jajar (Linear Park) telah diiktiraf sebagai sungai terbersih di Pulai Pinang.

Seiring dengan dasar 'makin Hijau & Bersih' kerajaan negeri, kami menggesa Pihak Berkuasa Tempatan - MBPP boleh mengabulkan impian kami untuk cadangan 'riverpark' untuk memelihara kebersihan sungai kita.

Tandatangan petisyen ini dan kita akan selangkah kehadapan.

Bersama memiliki satu 'Skate Park' tempatan terdapat banyak manfaatnya, ia sebagai satu cara untuk kekal aktif, elakkan aksi skateboards terbantut diruang berhalangan atau jalanraya ke ruangan khas dan terbaik bagi skateboarder bertemu rakan.

Anak-anak Kampung Pulau Pinang perlukan 'Skate Park' dan komitmen anda membantu untuk perkara ini menjadi kenyataan !

#SkatePark #PulauPinang #Penang

Location (Lebuh Sungai Ara 1)
Sungai Ara - The Cleanliness River In Malaysia (2015 awarded by TYT)

0 have signed. Let’s get to 500!