0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Konum olarak şehrin göbeğinde bulunan, dört bir yana ulaşımın çok kolay olduğu ve ana arter niteliğinde olan çevre yollarının kesişme noktasındaki Küçükbalıklı'mız, yıllardır imar uygulamasının yapılmasını ve kentsel dönüşüme başlanmasını beklemektedir. Nüfusu her geçen gün artan ve sanayi ile yerleşimin iç içe olduğu mahallemiz Bursa'nın en eski mahallelerinden biridir. Depreme dayanıksız binalar ve çarpık kentleşme, sanayinin neden olduğu hava ve çevre kirliliği, altyapı yetersizlikleri ile mahalle içi trafik sorununa rağmen, bu sorunların çözümüne yönelik yetkililerce bir adım atılmaması vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Yeni Adliye Bölgesi, İstanbul Yolu ve son birkaç yılda hızla gelişen Millet Mahallesi ile çevrelenmiş olan mahallemiz, belediyecilik imkanlarından mahrum kalmıştır. Bursa'nın çeşitli bölgelerinde başlayan kentsel dönüşüm proje ve uygulamalarına mahallemizin dahil edilmemesi mahallemiz sakinlerince sorgulanmaktadır. Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 21 Eylül 2007 tarihli yerel gazetede yayınlanan röportajında mahallemiz için,

"İlk etapta... Hâl binasının alt tarafında, Hipodrom Kavşağı`nın olduğu Eski Gemlik Yolu`ndan başlayacak olan proje, Küçükbalıklı merkezine kadar uzanacak. Bu bölgedeki yapıların tamamı yıkılacak ve 6 katı geçmeyecek şekilde, içinde sosyal donatı alanlarından yaşam merkezlerine, okullarından kültür alanlarına ve alışveriş ünitelerine kadar yepyeni ve modern bir kent planlanacak. Yine... Bölgede yaşayanlara verilmek üzere 2 bin civarında konut yapılacak. Bölgenin bir avantajı var. O da, yapılaşmanın yanında, geniş boş alanların da olması. Bilindiği gibi, kentleşme anlamındaki yapılaşma açısından burası son derece sıkıntılı bir bölge. Zamanında kontrolsüz olarak gelişmiş. Gelişi güzel bir yapılaşma söz konusu. Şimdi biz burasını kurtarmayı hedefliyoruz. Bursa için çok önemli bir bölge. Bugünkü görüntüsünden kurtarıp modern Bursa haline dönüştüreceğiz. Üstelik Küçükbalıklı Kentsel Dönüşüm Projesi değişik etaplar halinde genişleyebilecek bir proje. Bir ucu Demiryolu Caddesi`ne kadar gelebilir. Bir ucu Yalova Yolu`nu bulabilir. Bir kenti modernleştirmek için yeniden yapmak gerekiyor. Malum, yıkmadan da yeniden yapamıyorsunuz. Osmangazi`yi, dolayısıyla Bursa`nın merkezini yıkarak yeniden imar ve inşa ediyoruz."

demesine rağmen, geçen 10 yılda mahallemiz için kentsel dönüşüm anlamında en ufak bir adım atılmamıştır. 50.000'i aşkın nüfusuyla Küçükbalıklı mahallesi sakinleri olarak, yetkililerden gerekli imar uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini ve kentsel dönüşümün başlamasını istiyoruz.

Bugün Ayşe imzanı bekliyor!

Ayşe Hakyemez bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «OSMANGAZİ BELEDİYESİ: BURSA'NIN GÖBEĞİNDEKİ KÜÇÜKBALIKLI'YA İMAR İZNİ VERİLSİN VE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLASIN!». Ayşe ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.