Hadi Şimdi Başka İnsanlara UMUT OLALIM Organ naklinde etik kurul prosedürleri değişmeli.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Merhaba,

Benim adım Pınar.

Senden vakit ayırıp kampanyamı okumanı rica ediyorum. Okuduğunda benim ve benim durumumdaki pek çok kişi için imzanı esirgemeyeceğini umuyorum.

4 yaşındaki kızımın doğumu sonrasında, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayeti ile başvurduğum acil serviste karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Yani kısaca o günden bu yana karaciğer nakli bekliyorum.

Karaciğer nakli kadavradan yapılabildiği gibi yaşayan insanlar da karaciğerlerinin bir bölümünü verebilirler. Tabi 'Etik Kurul' onaylarsa!

İşte benim sorunum da burada başlıyor. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için alıcı ve verici arasında 4. dereceye kadar kan ve hısım akrabalığı olması gerekir. Akrabalığın olmadığı ancak uzun süreli tanışıklık ve dostluk hallerinde durumun değerlendirilebilmesi için Sağlık Müdürlükleri bünyesinde yapılandırılan etik kurulların onayının alınması zorunlu.

Ne yazık ki etik kurullar vericilere çok sert davranıyor ve katı kurallar uyguluyor. Sosyal Medya üzerinden bana donör olmak isteyen insanlara, etik kuruldan geçmemiz gerektiğini belirttiğimde, uzun zaman alacağını ve onay alınmasının çok zor olduğunu söylediğimde maalesef vazgeçiyorlar.

Elbette etik kurulların bazı prosedürleri olmalı. Buna ben de katılıyorum ancak inanın sadece birine hayat vermek için gönüllü olan pek çok insan var. Bu katı prosedürler ne yazık ki pek çok kişinin önünü tıkıyor ve benim gibi nakil bekleyen insanların direncini kırıyor.

Ben Sağlık Bakanlığı'ndan Etik Kurul kurallarını yeniden gözden geçirmesini ve mümkün olduğu kadar süreci kolaylaştırmasını istiyorum.

Senden de bu kampanyaya imza atmanı ve sesimi duyurmama yardım etmeni rica ediyorum. Benim kızım daha 4 yaşında. Büyürken onun yanında olmak, birlikte güzel anılar biriktirmesini sağlamak her anne gibi benim de hayalim ve hakkım.

Okuduğun için teşekkür ediyorum.

Pınar

Bugün Pınar imzanı bekliyor!

Pınar Turgut bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Organ naklinde etik kurul prosedürleri değiştirilsin. @saglikbakanligi». Pınar ve imza atan diğer 125.009 kişiye katıl.