Petición cerrada
Dirigida a Generalitat de Catalunya.Departament d'Agricultura, Pesca , Alimentació i Medi Natural

NO AL TANCAMENT DEL CENTRE DE FAUNA SALVATGE DELS AIGUAMOLLS

MANIFEST EN CONTRA DEL TANCAMENT DEL CENTRE DE FAUNA DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

NO DEIXAREM QUE TANQUI EL CENTRE DE FAUNA

Des del 1984, el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, depenent actualment del DAAM, atén els exemplars de fauna autòctona salvatge de les comarques gironines, formant part de la xarxa pública de centres de fauna salvatge de Catalunya.

La tasca del Centre no es limita únicament a la recuperació i posterior alliberament de la fauna autòctona al medi, sinó que també realitza tasques d’investigació, educació ambiental, divulgació, estudis epidemiològics relacionats amb la salut pública i control d’espècies invasores.

El nombre d'ingressos en el Centre s'ha incrementat fins a apropar-se als 1000 exemplars actuals, amb una taxa de recuperació equiparable a la resta de centres de fauna de Catalunya, tot i la mancança d'infraestructures i de personal.

Actualment l'empresa pública Forestal Catalana S.A. gestiona aquest equipament públic, tot i que el Centre fou creat per la IAEDEN i posteriorment sostingut per la Fundació Roger Burlet.

L'empresa Forestal Catalana S.A. ha anunciat un nou ERO, que afecta la totalitat dels treballadors d'aquest Centre. Aquest ERO ha servit d'excusa al DAAM per tancar el Centre de Fauna dels Aiguamolls.

Les conseqüències d'aquest tancament són:

- Les comarques gironines serà l'única zona del Principat sense centre de fauna
salvatge, tot i que compta amb el major percentatge d'espècies protegides de
Catalunya.
- Disminuirà el percentatge de recuperació de fauna.
- Desatenció de la fauna salvatge amenaçada.
- Pèrdua de seguiment i control de malalties potencialment perilloses pels
humans (grip aviar, ràbia...)
- La finalització de projectes educatius claus per la conservació de la fauna
autòctona.
- La finalització de tasques de control d'espècies invasores.
- Pèrdua de tres llocs de treball.

Per tots aquests motius i molts més, exigim el no tancament del Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà i que es garanteixi la seva continuïtat.

Esta petición fue entregada a:
  • Generalitat de Catalunya.Departament d'Agricultura, Pesca , Alimentació i Medi Natural


    IAEDEN . ha iniciado esta petición con solamente una firma y ahora la petición ha conseguido 6.966 personas que la apoyan. Inicia una petición tu mismo para crear los cambios que quieres ver.




    Hoy: IAEDEN cuenta con tu ayuda

    IAEDEN . necesita tu ayuda con esta petición «NO AL TANCAMENT DEL CENTRE DE FAUNA SALVATGE DELS AIGUAMOLLS». Únete a IAEDEN y 6.965 personas que ya han firmado.