Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 449 destekçi ulaştı

İDO’nun en kısa zamanda satın alınan biletlerden kestiği “hizmet bedelini” iptal etmesini ve kamuoyuna hizmet kalitesini gözden geçirerek iyileştireceğini beyan etmesini talep ediyorum.

İDO, yıllardır Marmara Denizi’nde kaliteli ve hesaplı taşımacılık yaparak hepimizin hayatını kolaylaştırıyordu. Geçtiğimiz sene İDO özelleştirildi ve o zamandan beri hizmet kalitesi inanılmaz biçimde düştü, bilet fiyatları can yakacak biçimde arttı.

Bütün bunların üstüne her bilet başına, “hizmet bedeli” adı altında 1-2TL fazladan ücret almaya başladı. Dahası, Zaman Gazetesi’nin haberinde değindiği gibi, “Ayrıca eşinizle yan yana oturmak istediğinizde bile 4 ile 10 TL arasında ekstra para ödemek zorunda kalıyordunuz.” Bilet almak için kuyruk bekliyorsunuz, kendi internetinizi kullanıyorsunuz, kendi cep telefonunuzdan arıyorsunuz üstüne bir de "hizmet bedeli" ödüyorsunuz.

Bu ücretin haksız olduğunu düşünüyorum. Eğer siz de "hizmet bedelinin" haksız olduğunu düşünüyorsanız kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz.

Bu zamana kadar tekel olan ve Marmara Denizi’nde seyahat etmek için tek seçeneğimiz olan İDO’ya artık mahkum değiliz. Kampanyamı imzalayarak İDO’ya sesini duyurabilir ve alınan her biletten kestiği “hizmet bedelini” geri çekmesini sağlayabiliriz.

Benim gibi pek çok kişi İDO’nun aldığı “hizmet bedelinden” ve hizmet kalitesinden rahatsız. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu çoğu kişi mağduriyetlerini pek çok mecrada dile getiriyorlar.

Mesela, Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’ndeki “Özelleştirmenin yüz karası: İDO” başlıklı yazısında diyor ki: “Tek amacı ‘daha fazla kazanç’ olan İDO, getirdiği bin türlü numaracı yöntemle işleri karman çorman etti. ‘Bileti önce alan daha ucuz alır’ ya da ‘daha fazla para verene daha konforlu seyahat’ anlayışıyla eller sürekli müşterinin cebinde.”

Yiğit Bulut, Star Gazetesi’nde: “İDO’da gelinen nokta tam bir felaket ve sonuç çok açık; yapılan özelleştirme sonrası ortaya çıkan TEKEL ve mağdur olan daha fazla para ödeyip daha az hizmet alan vatandaş!”

Bundan sonra, daha fazla para ödeyip daha az hizmet almak istemiyorsanız kampanyamı imzalayarak desteğinizi gösterebilirsiniz.

Bugün Sermet imzanı bekliyor!

Sermet Gezergen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#NeyinHizmetBedeli @idokurumsal : Satılan her bilet için istenilen "hizmet bedeli" iptal edilsin». Sermet ve imza atan diğer 448 kişiye katıl.