Petition Closed
Petitioning Genel Müdür, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ( İDO ) Ahmet Paksoy and 3 others

#NeyinHizmetBedeli @idokurumsal : Satılan her bilet için istenilen "hizmet bedeli" iptal edilsin

İDO’nun en kısa zamanda satın alınan biletlerden kestiği “hizmet bedelini” iptal etmesini ve kamuoyuna hizmet kalitesini gözden geçirerek iyileştireceğini beyan etmesini talep ediyorum.

İDO, yıllardır Marmara Denizi’nde kaliteli ve hesaplı taşımacılık yaparak hepimizin hayatını kolaylaştırıyordu. Geçtiğimiz sene İDO özelleştirildi ve o zamandan beri hizmet kalitesi inanılmaz biçimde düştü, bilet fiyatları can yakacak biçimde arttı.

Bütün bunların üstüne her bilet başına, “hizmet bedeli” adı altında 1-2TL fazladan ücret almaya başladı. Dahası, Zaman Gazetesi’nin haberinde değindiği gibi, “Ayrıca eşinizle yan yana oturmak istediğinizde bile 4 ile 10 TL arasında ekstra para ödemek zorunda kalıyordunuz.” Bilet almak için kuyruk bekliyorsunuz, kendi internetinizi kullanıyorsunuz, kendi cep telefonunuzdan arıyorsunuz üstüne bir de "hizmet bedeli" ödüyorsunuz.

Bu ücretin haksız olduğunu düşünüyorum. Eğer siz de "hizmet bedelinin" haksız olduğunu düşünüyorsanız kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz.

Bu zamana kadar tekel olan ve Marmara Denizi’nde seyahat etmek için tek seçeneğimiz olan İDO’ya artık mahkum değiliz. Kampanyamı imzalayarak İDO’ya sesini duyurabilir ve alınan her biletten kestiği “hizmet bedelini” geri çekmesini sağlayabiliriz.

Benim gibi pek çok kişi İDO’nun aldığı “hizmet bedelinden” ve hizmet kalitesinden rahatsız. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu çoğu kişi mağduriyetlerini pek çok mecrada dile getiriyorlar.

Mesela, Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’ndeki “Özelleştirmenin yüz karası: İDO” başlıklı yazısında diyor ki: “Tek amacı ‘daha fazla kazanç’ olan İDO, getirdiği bin türlü numaracı yöntemle işleri karman çorman etti. ‘Bileti önce alan daha ucuz alır’ ya da ‘daha fazla para verene daha konforlu seyahat’ anlayışıyla eller sürekli müşterinin cebinde.”

Yiğit Bulut, Star Gazetesi’nde: “İDO’da gelinen nokta tam bir felaket ve sonuç çok açık; yapılan özelleştirme sonrası ortaya çıkan TEKEL ve mağdur olan daha fazla para ödeyip daha az hizmet alan vatandaş!”

Bundan sonra, daha fazla para ödeyip daha az hizmet almak istemiyorsanız kampanyamı imzalayarak desteğinizi gösterebilirsiniz.

Letter to
Genel Müdür, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ( İDO ) Ahmet Paksoy
CEO, TAV Havalimanları Holding A.Ş. Sani Şener
CEO, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. Ali Haydar Kurtdarcan
and 1 other
CEO, Akfen Holding A.Ş. Hamdi Akın
Yıllardır Marmara Denizi’nde keyifle seyahat ettiğimiz İDO, özelleştirildiğinden beri hizmet kalitesini inanılmaz biçimde düşürdü ve bilet fiyatları can yakacak biçimde arttı.

İDO ile seyahat etmeyi seven birisi olarak, en kısa zamanda satın alınan biletlerden kesilen “hizmet bedelinin” iptal edilmesini ve kamuoyuna hizmet kalitesini gözden geçirilerek iyileştirileceğinin beyan edilmesini talep ediyorum.

Yaptığımız seyahatlerde, İDO’nun İBB bünyesindeki hizmet kalitesinden artık eser yok. Yaşadığımız sıkıntıların üzerine ödediğimiz bilet ücreti ve alınan “hizmet bedeli” ve diğer ekstra ücretler biz yolcuları mağdur ediyor.

Bundan sonra, bu şartlar altında bilet almak ve seyahat etmek istemiyoruz. Bu sebeple, İDO’dan en kısa zamanda alınan her biletten kestiği “hizmet bedelini” geri çekmesini ve hizmet kalitesini gözden geçirilerek iyileştireceğinin beyan etmesini talep ediyorum.

Saygılarımla,