Doğrulanmış başarı

MS Hastalarının ilaçları (GILENYA,TYSABRI,FAMPYRA) SGK kapsamına alınsın.

Bu kampanya 1.390 destekçi ile değişim yarattı!

Türkiye'de 40.000 kişi Multipl Skleroz hastalığıyla yaşam mücadelesi veriyor. Bu hastaların büyük oranı 20-40 yaş arası genç insanlardan oluşuyor. MS şimdilik tam tedavisi olmayan ve ataklarla seyreden bir hastalıktır. Tedavi göremezsek atak dönemleri kalıcı özürlülükler bırakabiliyor. Bizleri MS'e karşı atak sıklığımızı ve atak şiddetini azaltmak için koruyan tedavilerimiz var. Koruyucu tedavilerimizin başında iğnelerimiz geliyor. Bu iğneler tedavi sürecinde olumlu yanıt vermeyince kullanmamız gereken ilaçlarımız (Gilenya, Tysabri, Fampyra ) var.  Bu ilaçlar tüm dünyada reçeteyle satılabilen, onay almış ilaçlar olmasına rağmen ülkemizde SGK tarafından ücreti karşılanmadığı için bizler için ulaşılamaz durumda.Oldukça pahalı olan bu ilaçlara MS'lilerin kendi imkanlarıyla ulaşmaları mümkün değil. Bu ilaçları kullanabilmemiz vücudumuzda kalıcı hasarlara neden olabilen atakların önlenmesi ya da hafif etkilerle geçirilebilmesi için çok önemli. MS hastalarının genç yaşta bu hastalığa mahkum kalmaması, sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için GILENYA, TYSABRI, FAMPYRA ilaçlarının SGK kapsamına alınmasını istiyoruz.

Bugün MS Hastaları imzanı bekliyor!

MS Hastaları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MS Hastalarının ilaçları (GILENYA,TYSABRI,FAMPYRA) SGK kapsamına alınsın.». MS Hastaları ve imza atan diğer 1.389 kişiye katıl.