#PrEPnu - Het is tijd voor PrEP in Nederland!

#PrEPnu - Het is tijd voor PrEP in Nederland!

Started
January 19, 2016
Petition to
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport and
Petition Closed
This petition had 4,348 supporters

Why this petition matters

Started by PrEPnu

HET IS TIJD

(Scroll down for English summary.)

Sinds 1981 leven meerdere generaties homo- en biseksuele mannen met de angst voor hiv. Geen onterechte angst, want elk jaar komen er in Nederland zo’n 1.000 mensen met hiv bij, waarvan zo'n 700 homo- en biseksuele mannen. Dit kunnen we stoppen, maar helaas wordt er in Nederland nog steeds niet alles aan gedaan om hiv definitief een halt toe te roepen. Een baanbrekend preventiemiddel is hier onvoldoende beschikbaar: PrEP.

  • PrEP is bewezen succesvol effectief in het voorkomen van hiv-infecties.
  • PrEP is bewezen kosteneffectief; het is in elk geval veel goedkoper dan complete levenslange hiv-behandeling.
  • Door een goede PrEP-zorg (met elke drie maanden een check-up) worden ook soa's snel gevonden, wat grote winst voor de algehele seksuele gezondheid oplevert en epidemieën indamt.

Wij willen over PrEP kunnen beschikken, om onze eigen gezondheid en die van anderen optimaal te beschermen. En om de hiv-epidemie in Nederland te beëindigen.

Terwijl PrEP in andere landen al een aantal jaar met spectaculaire resultaten wordt toegepast en steeds meer landen het beschikbaar stellen, blijft Nederland achter. Wij vinden dit niet acceptabel en verlangen daarom ambitie en commitment van de Nederlandse regering. Behalve condooms, vaker testen en snel behandelen van nieuwe hiv-infecties, is PrEP een middel dat we slim moeten inzetten om de hiv-epidemie te stoppen. Het wordt tijd!

De toelatingsprocedures voor PrEP zijn taai en kunnen jaren duren, zo is gebleken. Wij kunnen en willen echter niet wachten tot de politiek de toegang tot PrEP langs de formele weg hebben geregeld. Ons geduld is op.

Wij vragen daarom met klem aan onze Minister van VWS dat hij per direct maatregelen neemt om brede toegang tot PrEP mogelijk te maken.

Maak PrEP nu beschikbaar en betaalbaar voor iedereen die het nodig heeft!

#PrEPnu is een initiatief van betrokken homo- en biseksuele mannen met hart voor de community en seksuele gezondheid.

------------------------------

IT’S ABOUT TIME

This petition urges the Minister for Health to make PrEP available in the Netherlands.

PrEP is an extremely effective HIV prevention tool, that we need in order to stop HIV transmission in the Netherlands. It could have been made available years ago but instead we are still facing a concentrated epidemic with about 1000 new infections every year. We urge our Minister of Health to make PrEP affordably available immediately for everyone at higher risk of getting infected with HIV.

#PrEPnu is an independent community initiative of committed gay and bisexual men in the Netherlands.

Petition Closed

This petition had 4,348 supporters

Share this petition