MİNİK MUHAMMED YUSUF YARDIM BEKLİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

MUHAMMED YUSUF'A UMUT OL.

Muhammet Yusuf, her 100 çocuktan birinde ortaya çıkabilen retina damarlarının gelişim bozukluğu hastalığına yakalandı. Bebeklik çağlarında belli olmayan ve belirti vermeyen hastalık, Yusuf yürümeye başlayınca kendini göstermeye başladı. Tedavisi için girişimlerde bulunan Sancaktutan ailesi Rize'de sonuç alamayınca, evlatlarının sağlığına kavuşması için Bursa'da özel bir hastanede tedavi süreci başlattı. Ancak aile maddi sorunları aşamayınca evlatlarının tedavisini yarıda kesmek zorunda kaldı. şuan doktor çağrıdıkça zorda olsa ailesi Muhammed Yusuf için her şeylerini ortaya koyup Bursa'ya doktora gidiyorlar. tedavinin  10 yıl daha sürmesi gerekmektedir eğer tedavi devam etmez ise minik Muhammed Yusuf  sıvı yakası ve  sol gözüne bulaşması halinde gözünü tamamen kaybedecek. dışarıdan alınan tepki aileyi çok fazla üzmektedir hastalığın gözlükle veya damlayla düzelebileceğini söyleyenler vardır COAST hastalığı gözlük veya damlayla düzeltilecek bir hastalık değildir doktor kontrolünde tedavi gerektiren bir hastalıktır farkına varalım. Coats hastalığı, idiopatik retina telenjiektazisi, retina altı ve/veya retina içi eksudasyon ve eksudatif retina dekolmanı ile karakterize kalıtsal geçiş özelliği olmayan bir hastalıktır. Esas olarak çocukluk çağı hastalığıdır. Olguların yaklaşık 3/4'ü erkektir ve %95'i tek gözü tutar. Görme keskinliğinde azalma, şaşılık, lökokori ve ağrı en sık görülen belirtilerdir. Bir kısım hastada da tanı rutin göz muayenesi sırasında konur. İlk başvuruda görme keskinliği olguların yarısından fazlasında el hareketleri düzeyinde veya daha kötüdür. Çevre retinadaki telenjiektaziler asemptomatik olmasına rağmen, makulada eksudasyon, kistik makula ödemi veya eksudatif makula dekolmanı nedeniyle görme etkilenir. Ayırıcı tanıdaki en önemli hastalık retinoblastomdur. Tedavide hastalığın evresine göre düzenli takip, kriyopeksi, laser ışık koagülasyonu, retina dekolman cerrahisi ve enükleasyon yapılır. Ancak, doğru bir tedavi ile anatomik stabilizasyon veya iyileşme sağlansa bile, görsel prognoz kötüdür.

DETAYLI BİLGİ İÇİN:

BABA MUSTAFA SANCAKTUTAN: 05379847353

Bugün Kübra imzanı bekliyor!

Kübra Demirci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «MİNİK MUHAMMED YUSUF YARDIM BEKLİYOR». Kübra ve imza atan diğer 27 kişiye katıl.