Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 224 destekçiye ulaştı

Nüfusunun büyük çoğunluğu şehirlerde yaşayan ülkemizde insanın doğa ile irtibatı günden güne kopmaktadır. Bunun sonucunda sahiplenilmeyen ve hatta korkulan bir  doğa imgesi ortaya çıkmaktadır. İnsanların sahiplenmedikleri ve hatta korktukları doğayı korumalarını beklemek akılcı değildir. Yasalar ve cezalarda bu konuda yeterli görünmemektedir.

Bunun en temel çözümü ise kaybettiğimiz doğa insan ilişkisini zorunlu eğitimin ilk kademelerinde itibaren çocuklarımıza kazandırmaktır. İlkokul müfredatına eklenecek uygulamalı doğa eğitimleri ( doğa yürüyüşleri, doğa sporları, kampçılık vb. ) çocuklarımızın doğa ile gerçek anlamda bağ kurup onu sahiplenmelerini sağlayacaktır. Bu anlamda müfredatta var olan ve teorik düzeyde verilen bilgiler şehir hayatında karşılığını bulamadığından kalıcı bir etkisi olmamakta, kullanılmayan bilgiler ise kaybolmaktadır.

Bu tür eğitim faaliyetlerini aileler kendi başlarına da düzenleyebilir ya da bunlara ulaşabilirler. Fakat toplumumuzun bir kısmı bu imkânlara sahip değil, büyük bir kısmı ise bu bilinçten yoksundur. Bu nedenle bu eğitimin devlet eliyle ve zorunlu olması elzem görünmektedir.

Sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmek ve doğamızı koruyabilmek için; şehirlerde değil şehirlerimizin de içinde yer aldığı doğada yaşadığımız bilgisini çocuklarımıza öğretmeliyiz.

Lütfen siz de kampanyamızı imzalayıp paylaşarak çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini güzelleştirin.

Bugün emrullah imzanı bekliyor!

emrullah aktepe bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: İlkokul müfredatına doğa eğitimini dahil edelim, çocuklarımızı ve doğamızı koruyalım.». emrullah ve imza atan diğer 223 kişiye katıl.