Μύκητες στα πόδια

0 have signed. Let’s get to 100!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους μύκητες των ποδιών | Ποια είναι τα συμπτώματα; | Τι πρέπει να προσέχετε | Πως αντιμετωπίζονται

Τι είναι η μυκητίαση των ποδιών:

Οι μύκητες είναι μια λοίμωξη των νυχιών που μπορεί να εισέρθει και να αναπτυχθεί κάτω από την επιφάνεια του νυχιού. Αν αυτά είναι γρατζουνισμένα ή έχουν ρωγμές είναι ακόμα πιο εύκολο για το μύκητα να προχωρήσει πιο βαθιά στις στιβάδες των νυχιών μας.

Η μυκητίαση στα νύχια των ποδιών και των χεριών είναι η πιο συχνή ασθένεια που μπορεί να παρουσιαστεί στα νύχια μας. Πιο πιθανό λόγο συνθηκών είναι να μολυνθούν τα νύχια των ποδιών μας και όχι τόσο των χεριών.

Καλύπτει περίπου το 50% των ανωμαλιών που μπορεί να εμφανιστούν στα νύχια μας. Ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από το «πόδι του αθλητή», την ψωρίαση και άλλες παθήσεις.

Περίπου το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του μυκητίαση στα νύχια.

Όσα πρέπει να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε

Οι μύκητες για να αναπτυχθούν χρειάζονται υγρό και ζεστό περιβάλλον. Κυρίως ζουν σε μέρη όπως τα σπα, οι πισίνες, τα αποδυτήρια και τα μπάνια. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι σε όλα αυτά τα μέρη γιατί ένα βήμα σας μπορεί να είναι αρκετό για να κολλήσετε.

Χρησιμοποιήστε όσο περισσότερο μπορείτε σανδάλια ή παπούτσια θαλάσσης. Ότι είναι δυνατό αρκεί να μην έρθουν σε επαφή τα γυμνά πόδια σας με το υγρό πάτωμα.

Ακόμα φροντίστε να κρατάτε πάντα τα πόδια σας όσο πιο στεγνά γίνεται. Πλύντε τα και στεγνώστε τα σχολαστικά όπως και το υπόλοιπο σώμα.

Επιλέξτε παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από φυσικά προϊόντα και αφήνουν το πόδι να αναπνέει. Ποτέ μην διαλέγετε στενά παπούτσια που καταπιέζουν τα πόδια και τα δάχτυλα σας και τα κάνουν να ιδρώνουν.

Δώστε την απαραίτητη προσοχή και στις κάλτσες που επιλέγετε. Διαλέξτε βαμβακερές και φροντίστε να τις αλλάζετε συχνά. Αν ξέρετε ότι τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ βάλτε ταλκ για να τα κρατήσετε στεγνά όσο περισσότερο γίνετε.

Τα πρώτα συμπτώματα της μυκητίασης

Αν παρατηρείται τα πόδια και τα νύχια σας συχνά θα είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα. Οι πρώτες ενδείξεις συνήθως εμφανίζονται στην επιφάνεια των νυχιών.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε, στην αρχή είναι την απόχρωση των νυχιών σας. Αν έχουν μολυνθεί θα έχουν μια απαλή κίτρινη ή καφέ απόχρωση και όχι την φυσιολογική μπεζ ή ροζ. Ακόμα μια ένδειξη, είναι η παρουσία μικρών λευκών κηλίδων. Δώστε τη δέουσα προσοχή και μη τη μπερδεύετε με έλλειψη ασβεστίου που είναι η συνηθέστερη αιτία.

Στο επόμενο στάδιο τα νύχια γίνονται πιο σκληρά και χοντρά από ότι είναι συνήθως και ξεφλουδίζουν οι πρώτες στιβάδες. Αν προσπαθήσετε να τα κόψετε πιθανόν να σας πονέσουν και θα παρατηρήσετε ότι σπάνε και δεν μπορεί να κοπεί ενιαίο κομμάτι.

Ακόμα ένα σύμπτωμα είναι η έντονη εφίδρωση και η φαγούρα αλλά δεν εμφανίζεται σε όλους ή μπορεί να μη το καταλαβαίνουν λόγο του είδους του παπουτσιού που φορούν.

Όσο περνούν οι μέρες θα δείτε ότι η επιφάνεια του νυχιού σας έχει αλλάξει εντελώς. Πλέον έχει μια παραμορφωμένη όψη με εντελώς διαφορετική απόχρωση.

Το επόμενο στάδιο – Πιο σοβαρά συμπτώματα

Αν δεν μπορέσετε από την αρχή να καταλάβετε τι είναι αυτό που έχει εμφανιστεί στα νύχια σας ή δεν δώσετε την απαραίτητη προσοχή, ο μύκητας θα εισχωρήσει πιο βαθιά στο νύχι, θα αναπτυχθεί και θα σας προκαλέσει πιο σοβαρά προβλήματα.

Θα παρατηρήσετε κακοσμία να αναβλύζει από το μολυσμένο νύχι και η επιφάνεια του πλέον έχει ένα πολύ περίεργο σχήμα. Επίσης το δάχτυλο σας μπορεί να πρηστεί και να σας πονά.

Έπειτα, η απόχρωση αλλάζει ξανά και πλέον γίνεται σχεδόν μαύρη. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει χρώμα όλο το νύχι αλλά το σημείο που γίνεται μαύρο είναι αυτό που σταδιακά θα ξεκολλήσει και θα πέσει.

Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο είναι προτιμότερο να τραβήξετε μόνοι το νύχι σας αφού σε περίπτωση που το χτυπήσετε ο πόνος θα είναι πολύ έντονος.

Όταν πέσει το νύχι και μείνει μόνο η ρίζα του χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη καταστραφεί το νέο νύχι.

Ποιοι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μύκητες στα νύχια των ποδιών;

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μυκητίαση στα νύχια. Δείτε παρακάτω:

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από το λεγόμενο ‘σύνδρομο του αθλητή’. Μια λοίμωξη που εμφανίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και προκαλεί έντονη φαγούρα και αίσθημα καύσου. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να εμφανιστούν φουσκάλες και το δέρμα γίνετε άγριο και τραχύ.

Αν έχετε προσβληθεί ξανά από μύκητες στα νύχια, υπάρχει περίπτωση και στο μέλλον να ξανά αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα. Επίσης αν έχετε χτυπήσει ή ραγίσει τα νύχια σας οι συνθήκες είναι ιδανικές για την ανάπτυξη του μύκητα.

Οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς από ότι οι άντρες, ιδιαίτερα αν επιλέγουν να φτιάχνουν τα νύχια σου με την μέθοδο του ακρυλικού.

Όσοι άνθρωποι υποφέρουν από υπερίδρωση έχουν αυξημένες πιθανότητες όπως και όσοι φορούν στενά παπούτσια και για πολλές ώρες σε καθημερινή βάση.

Αν είσαι άνω των 60 ετών αυξάνονται οι πιθανότητες να μολυνθείτε.

Οι διαβητικοί και όσοι έχουν φλεβίτιδα μπορεί εύκολα να μολυνθούν.

Αν έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα γιατί υποφέρετε από κάποια ίωση είναι πιθανότερο να μολυνθείτε από τους μύκητες

Τέλος, ο μύκητες των ποδιών έχουν κληρονομικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι αν έχετε άτομα στην οικογένεια σας που έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή ίσως να εμφανίσετε και εσείς.

Πως θεραπεύουμε τους μύκητες των ποδιών;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες στα νύχια. Πολλοί ακολουθούν σπιτικές θεραπείες οι οποίες όμως είναι απίστευτα χρονοβόρες και συνήθως όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικές αφού μπορεί να σας ανακουφίσουν στιγμιαία από τα συμπτώματα αλλά δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη.

Γενικά συστήνεται μαζί με την απαραίτητη θεραπεία που θα ακολουθείτε να κάνετε ποδόλουτρα με κάποιο ήπιο αντισηπτικό σε καθημερινή βάση πριν από τον ύπνο. Επίσης όσο διαρκεί η θεραπεία προτιμήστε αθλητικά παπούτσια. Γενικά να φοράτε παπούτσια με κάλτσα που δεν θα αφήνουν το πόδι σας εκτεθειμένο.

Θα χρειαστεί κάποια ιατρική αγωγή;

Συνήθως όχι δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο γιατρό. Μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο όπου ο γιατρός μπορεί να πάρει δείγμα για καλλιέργεια με σκοπό να εντοπιστεί ο μύκητας για να μπορέστε να ακολουθήσετε την απαραίτητη αγωγή από το στόμα.

Σε τι γιατρό πρέπει να πάω;

Στις σοβαρές περιπτώσεις θα χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν παθολόγο. Αυτός θα σας παραπέμψει ανάλογα στην ειδικότητα που πρέπει να πάτε. Σε κάποιες περιπτώσεις αν κριθεί απαραίτητο ένας γενικός χειρούργος μπορεί να αφαιρέσει το νύχι σας για να βγει το νέο και υγιές.

Στα αρχικά στάδια μπορείτε να επισκεφθείτε εξιδεικευμένα κέντρα ποδολογίας που θα σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Μπορώ να θεραπεύσω τους μύκητες των ποδιών χωρίς να πάω σε κάποιο γιατρό;

Με το ONYCOSOLVE μπορείτε να θεραπεύσετε άμεσα τους μύκητες χωρίς να πάρετε κάποια ιατρική συμβουλή. Αμέσως μόλις αντιληφθείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα προμηθευτείτε το ONYCOSOLVE και ξεκινήστε την θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Το ONYCOSLOVE θα σας απαλλάξει από τους μύκητες σε μόλις δυο κύκλους θεραπειών. Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δείτε μετά από 7 μέρες μόνο.

Για να χρησιμοποιήσετε το ONYCOSOLVE αρκεί να πλύνετε τα πόδια σας, να τα στεγνώσετε και να ψεκάσετε με το ONYCOSOLVE όλη την επιφάνεια του ποδιού και της πατούσας.

Ακολουθείστε τη διαδικασία 2 με 3 φορές τη μέρα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να μην υπάρχει κανένα σημάδι πλέον από τους μύκητες.

Από τη πρώτη κιόλας χρήση θα δείτε ότι υποχωρεί η έντονη φαγούρα και πλέον τα πόδια σας δεν θα ιδρώνουν. Το ONYCOSOLVE βοηθάει επίσης επιδιορθώνοντας το σκασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα των ποδιών σας.

Αγοράστε τώρα το ONYCOSOLVE με έκπτωση 50% και παράδοση εντός 2-3 ημέρων στη πόρτα σας, με αντικαταβολή!

θα μπορέσουν τα νύχια μου να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση;

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει τίποτα στα νύχια σας που να θυμίζει τη μυκητίαση που περάσατε. Θα μπορείτε να φοράτε κανονικά όλα τα αγαπημένα σας παπούτσια.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω για τους μύκητες των ποδιών;

Αν τους προλάβετε σε αρχικό στάδιο είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείτε και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αν λίγο καθυστερήσετε και δεν το αντιληφθείτε έγκαιρα θα σας πάρει λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γενικά χρειάζεται περίπου 2 με 3 μήνες για να αντιμετωπιστούν οι μύκητες στα χέρια και 4 έως 6 για τα πόδια.

Μπορεί στο μέλλον να μολυνθώ ξανά;

Ναι. Αν έχετε εμφανίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν μύκητες στα νύχια των ποδιών είναι πολύ πιθανό να ξαναγίνει αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πλέον θα γνωρίζετε τα συμπτώματα και θα μπορέσετε πολύ νωρίς να ξεκινήσετε κάποια θεραπεία.

Είναι κολλητική η μυκητίαση των ποδιών;

Ναι μπορείτε πολύ εύκολα να κολλήσετε μύκητες από μολυσμένα αντικείμενα. Αυτά είναι και τα σύνεργα που χρησιμοποιούνται στο πεντικιούρ. Πάντα να ζητάτε να περιποιούνται τα πόδια σας με σύνεργα που απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Θεωρείται αυτονόητο αλλά δε το κάνουν όλα τα ινστιτούτα.

Άλλος τρόπος που μπορεί να κολλήσετε είναι αν φορέσετε παπούτσια ή παντόφλες κάποιου ανθρώπου που υποφέρει από μυκητίαση. Το ίδιο ισχύει φυσικά να δανείσετε δικά σας παπούτσια σε κάποιον που έχει μυκητίαση.

Ακραίο φαινόμενο αλλά εξίσου πιθανό είναι να κολλήσετε μυκητίαση και αν δοκιμάσετε παπούτσια σε κάποιο κατάστημα χωρίς να φοράτε κάλτσες.

Επίσης έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν κολλήσει μύκητες μετά από το λεγόμενο “fish spa” ήταν πολύ δημοφιλές πριν από κάποια χρόνια και πολλές γυναίκες πήγαιναν. Όμως οι γυάλες με τα μικρά ψαράκια που καθαρίζουν τα πόδια σας δεν μπορείτε να ξέρετε αν και κάθε πότε καθαρίζονται ή απολυμαίνονται.

Today: Alex is counting on you

Alex Kontopoulos needs your help with “Mikitiaseis.gr: Μύκητες στα πόδια”. Join Alex and 0 supporters today.