Petition Closed

Meşhur Filibe Köftecisi 122 yıllık binasından tahliye edilmesin...

122 yıllık yerimizden Tahliye kararının iptal edilmesini sağlayabilmek, kültürel mirasımızın nesilden nesile devamını sürdürebilmemiz ve İstanbul'un bir değerinin yitip gitmesini engellemek için, desteğinizi rica ediyoruz.

1893’lerden bugünlere kadar gelen lezzetimizin hikayesi büyük büyük dayılarımızın Bulgaristan’nın Filibe şehrinden göç etmesiyle başlıyor. Tam 5 nesildir süregelen bir aile işletmesiyiz ve 122 yıldır hep aynı yerimizde Cağaloğlu Yokuşuna çıkarken, Ankara Caddesi’nde 34 numaradaki küçük, samimi dükkanımızda misafirlerimize hizmet veriyoruz.

Ancak şuan aile işletmesi olarak oldukça zor bir süreçten geçiyoruz. 1 Temmuz 2014’de Borçlar Kanunu'nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi yürürlüğe girdi. Bu 347. Maddeye istinaden mülk sahibimiz hem tahliye edilmemiz için hem de geriye dönük kira artışı için bize 2 ayrı dava açtı. Mahkeme ise 30 Nisan için tahliye kararımızı verdi, diğer dava ise bilir kişinin kira tespiti ile devam ediyor.

Biz, altmışbeş yıllık devamlı müşterisinin olduğu, dedelerin torunlarını köfte yemeğe getirdiği, kalitemizden 122 yıldır ödün vermeden servis veren, sayıları gittikçe azalan asırlık bir aile işletmesiyiz.

Meşhur Filibe Köftecisi 122 yıllık binasında yeni nesillere hizmet etmeye devam etsin...

This petition was delivered to:
  • Mülk sahibi vekili
    Cem Görgü

Meşhur Filibe Köftecisi started this petition with a single signature, and now has 2,566 supporters. Start a petition today to change something you care about.