Necessitem un nou Institut a la Dreta de l'Eixample

Petición cerrada

Necessitem un nou Institut a la Dreta de l'Eixample

Esta petición ha conseguido 1435 firmas
Juan Jiménez Domínguez ha iniciado esta petición dirigida a Meritxell Ruiz y

Sabies que si tots els alumnes que ara mateix cursen sisè de Primària a les escoles públiques del Districte de l’Eixample volguessin fer Secundària en els centres de titularitat pública que tenen adscrits, un 25% d'ells no disposaria de plaça? Encara que històricament hi ha hagut un traspàs d’alumnes de centres públics a concertats, el desequilibri entre oferta i demanda al Districte un cop feta la preinscripció és, a més, de 40 places de mitjana aquests darrers anys. Fent un pronòstic molt conservador, el Consorci d’Educació de Barcelona reconeix que en els propers anys aquesta xifra es multiplicarà per dos.

Al curs 2018-2019 hi haurà 50 alumnes més que desbordaran una oferta, ara ja insuficient. Una oferta que no és innocent, i que pot estar amagant una demanda encara molt superior. La construcció de nous centres de Primària i Secundària al Districte ha demostrat aquests últims anys que l’oferta no solament servia per compensar els desequilibris existents, sinó que a més contribuia a generar més demanda de places públiques que la prevista inicialment per l’administració. Això fa pensar que la necessitat real de places d’institut públic al Districte és fins i tot superior al que reflecteixen les dades de preinscripció i al que reconeix el Consorci d’Educació de Barcelona.

La necessitat d’un institut en aquesta zona de la ciutat és tan evident que ha format part dels últims plans d’equipaments educatius de Barcelona. El mapa escolar del 1995 ja el va incloure. El 1999, l’Ajuntament de Barcelona va adquirir un terreny al carrer Marina i el va cedir a la Generalitat de Catalunya per a la construcció del llargament reivindicat institut Angeleta Ferrer. El 2010 es va aprovar la construcció de l’edifici i es va adjudicar l’obra a l’empresa TAU Ingeniería. Les retallades en els pressupostos d’Ensenyament van frenar l’obra, tot i que l’administració va haver de fer front al cost del projecte executiu i a la indemnització de la constructora.

En els últims anys, a la Dreta de l’Eixample s’han creat noves escoles, i en canvi no s’ha garantit la continuïtat d’aquests alumnes en la Secundària, ni des d’un punt de vista quantitatiu, ni tampoc pel que fa als projectes pedagògics. Les adscripcions de les escoles als instituts semblen oblidar completament aquest darrer criteri.

Per totes aquestes raons és del tot necessària la construcció d’un nou institut a la Dreta de l’Eixample. És una oportunitat per dimensionar i prestigiar l’oferta pública de Secundària als nostres barris, i situar-la al nivell que es mereixen els seus ciutadans. Signa si-us-plau aquesta petició i fes-la arribar als teus contactes perquè l'actual consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ens escolti. 

NECESITAMOS UN NUEVO INSTITUTO EN LA DERECHA DEL ENSANCHE DE BARCELONA

No hay suficientes plazas públicas para los alumnos que actualmente cursan sexto de primaria en el distrito de la Derecha del Ensanche de Barcelona. Y el desequilibrio entre la oferta de plazas públicas y concertadas va en aumento. 

Pedimos que se construya el Instituto Angeleta Ferrer, cuyo solar ya fue cedido por el Ayuntamiento de Barcelona y su construcción aprobada y luego frenada por el Consorci d'Educació de Barcelona. El incremento de nuevas escuelas públicas de primaria en la zona evidencia esta necesidad.

Firma por favor esta petición y hazla llegar a tus contactos para que la actual consejera del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, nos escuche.

PLATAFORMA VOLEM INSTITUT ANGELETA FERRER

voleminstitutangeletaferrer@gmail.com

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 1435 firmas

Comparte esta petición