Doğrulanmış başarı

Hastanesiz Tıp Fakültesine Afıliasyon

Bu kampanya 118 destekçi ile değişim yarattı!

9 yıl önce kurulan tıp fakültesinde tıp öğrencileri bir çok stajda öğretim üyesi bulamazken, mevcut öğretim üyeleri de donanımlı bir hastane kurulamadığı için döner sermaye alamıyor.

Tıp Fakültemiz 27 Mayıs 2007 tarihinde resmi olarak kurulmuş ve 2008-2009 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini almıştır. Alınan ilk öğrenciler  öğrenciler Sivas Ünv. Tıp Fakültesi ile yapılan protokolle orada eğitim öğretime başlamış, daha sonra 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Giresun da Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ilk defa eğitime başlamışlardır. Şu an Giresun da öğretim gören Dönem1, Dönem 2, Dönem 3, Dönem 4 ve Dönem 5 öğrencileri mevcuttur ve toplam tıp öğrencisi sayısı 200'ü aşmıştır. Tıp Fakültemizde şu an toplam 63 öğretim üyesi mevcuttur.

Yukarda bahsettiğim tüm bu öğrenci ve öğretim üyesi rakamlarına ve de kuruluşundan  itibaren 9 yıl geride kalmasına rağmen maalesef tam donanımlı bir Tıp Fakültesi Hastanesi kurulamamış, eski meslek yüksek okulunun tadilatla hastaneye çevrilerek 30 yatağı olan geçici bir hastanede hizmet verilmek zorunda kalınmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın 750 bin nüfusun altındaki illerde uygulamaya koyduğu ildeki Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesi nin ortak kullanımı (afiliasyon)  Giresun'da maalesef geride kalan 9 senede yapılamamıştır.

Üniversitesi Tıp Fakültesı öğrencileri olarak üniversitemizde yeterli eğitim imkanları bulunmamaktadır. Staj verecek yeterli öğretim üyesi üniversitemiz bünyesinde mevcut değildir. Stajlarımızda yeterli hasta görememekte olup ayrıca hastanemizin acil ve yoğun bakım ünitesi de bulunmamaktadır. 5. sınıfta alınması gereken 7 stajın öğretim görevlisi ve poliklinikleri hastanemizde yoktur. Yıllardır süren ısrarlarımıza rağmen tıp fakültesine kütüphane açılmamıştır, öğrencilere ders çalışacak ortam sağlanmamaktadır. Stajer doktorların hastane içerisinde eğitim görmesi görmesi gerekirken hastane bünyesinde sınıf ayrılmamıştır.5 yıldır hastane yapılacak veya afiliasyon olacak vaatleriyle öğrenciler avutulurken ilerlemenin aksine her geçen sene şartlarımız daha da kötüleşmektedir.4 yıl önce bir kütüphane ve sınıf sahibi iken şimdi bunlarda elimizden alınmıştır.Daha yeni kurulan üniversiteler ile devlet üniversitesi ortak kullanıma açılmışken bizim hastanemizde gelişme hala olmamıştır. Diğer üniversite öğrencileriyle eşit şartlarda eğitim almak bizim tek arzumuzdur.İleride bu kutsal mesleği en iyi şekilde icra edebilmemiz için daha iyi eğitim koşullarına ve hastaneye ihtiyacımız vardır.Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi imzanı bekliyor!

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mehmet Müezzinoğlu : Hastanesiz Tıp Fakültesine Afıliasyon». Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ve imza atan diğer 117 kişiye katıl.