Doğrulanmış başarı

Mef Üniversitesi yemekhanesine vegan menü istiyoruz

Bu kampanya 284 destekçi ile değişim yarattı!

"Veganlık, hayvanların mal ve kaynak olarak görülmelerini ve dolayısıyla kullanılmalarını reddeden etik bir duruştur. Bu etik yükümlülüğü öğrenciler için zorlaştırmamak, aksine, onlara destek olmak adına tüm üniversitelerin yemekhanelerinde vegan menü seçeneği sunması şarttır.

Her geçen gün sayısı hızla artan veganlar olarak hayvanların beden parçalarını ve salgılarını tüketmeyi reddettiğimizden, üniversitelerde en temel haklarımızdan biri olan beslenme hakkımızdan mahrum kalmış oluyoruz.

Dolayısıyla içerisinde et, süt, yumurta, bal, sığır jelatini ya da herhangi bir şekilde hayvandan elde edilen hiçbir şey barındırmayan bir menü talep ediyoruz. "

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 47. maddesinde yer alan beslenme ihtiyacından öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak ve
Yüksek öğretim kurumları Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği’nin 15’inci maddesinde yer alan beslenme adına en iyi şekilde hizmet verilmesi hükümlerine dayanarak ülkemizdeki üniversitelerin yemekhanelerinde vejetaryen ve veganlara dönük olarak menü çıkarılmasını talep etmekteyim.

Bugün Cansu imzanı bekliyor!

Cansu Gösterişli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mef Üniversitesi Rektörlüğü: Mef Üniversitesi yemekhanesine vegan menü istiyoruz». Cansu ve imza atan diğer 283 kişiye katıl.