Market Raflarında VEGAN Ürün Bölümleri İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Merhaba,
Bütün market ve satış noktalarında, hatta mahalle bakkallarında bile %100 vegan ürünlerin satılmasını istiyoruz. Yiyecek, içecek, kozmetik ve temizlik ürünleri vb. her şeye ihtiyacımız var.
Bunu sadece biz veganların hayatlarının kolaylaşması için istemiyoruz. Bunu evrendeki tüm canlılar için istiyoruz.
Hayvanlar ve insanların sağlığı için istiyoruz.

Hayvanlar için istiyoruz çünkü; bu etik değil, hayvanlar insanlar tarafından her gün, her saat, her dakika, her saniye horlanıyor, aşağılanıyor, dövülüyor, işkence ediliyor, öldürülüyor, kesilip biçiliyor!
Buna gerek yok, insanların hayvan yemesine ya da hayvansal ürün diye tanımlanan hiçbir şeye ihtiyacı yok, hayvanların kılına tüyüne ya da yününe ihtiyacımız yok. Hepsinin alternatifleri var.

İnsanlar için istiyoruz; özellikle veganizmin sağlık yönünden daha çok kişinin faydalanabilmesi için ve ülkemizdeki insanların daha ucuza daha sağlıklı, kansız, stressiz, irinsiz, korkusuz, sömürüsüz, cesETsiz beslenmesi için... Migros, BİM, ŞOK, UCZ, Onur, Carrefour, Real, A101, Happy Center, Kiler gibi marketlerin raflarında hayvansal denen tüm ürünlerin bitkisel alternatiflerini görmek istiyoruz. Örneğin soyadan ya da benzer bitkisellerden yapılan köfte, döner, şinitzel, süt, peynir, yoğurt, tofu çeşitleri ve diğer bitkisel ürün çeşitleri olabilir...

Dip not: Bizim vegan ürünlerimizi dünyadaki herkes kullanıp tüketebilir ancak biz veganlar vegan olmayan herhangi bir ürünü kullanmayız. Bu yüzden satılacak vegan ürünler, geniş kitlelere alternatif olarak da düşünülebilinir. Örneğin bütçesi kısıtlı milyon aile bu ürünlerimize yönelebilir, çok ciddi bir pazar oluşabilir diye düşünüyoruz. Çünkü son 5-10 yılda Türkiye’de veganlar çoğaldı ve bu zincir devam ediyor, bilginize...

Veganlığın tanımı; kısaca veganlık, hiçbir şekilde hayvan sömürüsüne ve hayvan katliamlarına ortak olmamak demektir.
Veganlar, et, balık, tavuk gibi canlıları yemezler, süt, yumurta, bal ve bunlardan yapılan hiç bir şeyi yemezler.
Deri, kürk, ipek, yün vb. hayvan kılından, tüyünden yapılma hiçbir giysiyi kullanmazlar/giymezler.
Hayvanlar üzerinde deney yapılan hiçbir şeyi kullanmayıp kısaca komple hayvan kullanımına karşı çıkarlar.

Saygı ve Sevgilerimizle

Vegan Power-Bora Erbek

Bugün Bora imzanı bekliyor!

Bora Erbek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Market Raflarında VEGAN Ürün Bölümleri İstiyoruz!». Bora ve imza atan diğer 145 kişiye katıl.