Bordrolu Çalışan için Vergi Adaletsizliği

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Merhabalar,

Bizler Türkiye Cumhuriyetinin bordrolu çalışanlarıyız ve bütün hesaplarımız, gelirlerimiz devletin gözetimi altında, bu bağlamda gelirlerimiz üzerinden vergilendiriliyoruz. Her ay sonunda bordrolarımıza baktığımız zaman bir çok vergi kalemi görüyoruz, bunlar damga vergisi, gelir vergisi, işsizlik vergisi, SGK için kesilen kalem ve tabii artan vergi dilimi. Bunların hepsini brüt maaşımıza oranladığımız zaman şuanda Ekim ayı maaşını alan birisi olarak, kesinti aylık brüt maaşımızın %44 ü. Muazzam bir kesinti düşünsenize 15 gün kendinize çalışmamışsınız bu ay.

Peki bu durumda yani maaşımızın %44 ünü vergilere veren bordrolu çalışanlar olarak aldığımız ürünleri ve hizmetleri de vergili alıyorken neden Şahıs Firmaları, Şirketler bu alınan ürünleri masraf olarak gösterebilip vergilerinden düşebiliyorlar ?

Örnek veriyorum basit bir şekilde; Bir Firma sahibi düşünün isim hiç önemli değil;

Ürün Satışından: 1milyon TL ciro elde ediyor

Ürün maliyeti : 500 bin TL

Vermesi gereken vergi karı  500bin TL olduğu için %20 gelir verigisi ile 100bin tl  ancak firma sahipleri firmaya masraf yaparak, ofisi yenileyerek, şirket üzerine lüks araba alarak, lüks yerlerde tatil yaparak, karı sıfır gibi gösterip vergi vermekten kaçınıyorlar.

Derdimiz devletten vergi kaçırmak değil ancak bunu bordrolu çalışanlar neden yapamıyoruz, Eğitimime ve kendime yatırım yapmak isteyebilirim misal master yapmak istiyorum ücretini vergimden neden düşemiyorum? Vergisi dahil aldığım bir hizmeti neden vermiş olduğum vergimden düşemiyorum? Senelerdir süren bu vergi adaletisizliğine neden bir son vermiyor sunuz ?

Beklentimiz;

• Vergi dilimleri gözden geçirilip daha makul oranlarda vergiler kesilebilir,
  • Firmalara tanınan esneklik bordrolu çalışanlara da tanınabilir ve bu şekilde çalışanlarda kendilerine yaptıkları masraflarını gelirlerinden düşerek daha adaletli bir vergilendirme yapılabilir.

Kampanyaya bütün bordrolu çalışanları davet etmek istiyorum. Bir imza'nın çok büyük işler başarabileceğini ve belki de sesimizin ilgili makamlar tarafından duyulabileceğini düşünüyorum.

Sevgiler, saygılar,

Kenan

Bugün kenan imzanı bekliyor!

kenan türker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Maliye Bakanlığı: Bordrolu çalışan için vergi adaletsizliğine son». kenan ve imza atan diğer 18.114 kişiye katıl.