Petition Closed

A Gyógyászati Kannabisz Legalizálása Magyarországon

This petition had 1,909 supporters

A petíció aláírása (akik nem tudnak angolul, de szeretnének segíteni nekünk):
1.First Name (keresztnév)
2.Last Name (Vezetéknév)
3. Email (Email cím)
4.City (város,ha szükséges akkor az  irányitószámot is írjátok oda)
5.SIGN gomb (csatlakozás)
6.Alá is lett írva

Ez a petíció azzal a céllal jött létre, hogy hogy megteremtsük Magyarországon minden beteg számára az egyenlő és szabad hozzáférést az Orvosi Kannabisz készítményekhez, kivonatokhoz és kezelésekhez. A magyar embereknek joguk van megválasztani az általuk leginkább hatásosnak tartott kezelést, amit jelenleg a magyar törvények nem tesznek lehetővé. Népszavazás kezdeményezésével együtt tudunk ezen változtatni, ezért kérünk mindenkit, hogy segítse ezt a törekvést a petíció aláírásával és megosztásával.

Érvek a gyógyászati legalizáció mellett:

- A kannabisz az egyik legbiztonságosabb gyógynövény és terápiás anyag, amit az emberiség évezredek óta használ. A kannabiszban található hatóanyagok, beleértve a kannabinoidokat (THC, CBD stb.) és más összetevőket, nem rendelkeznek toxikus hatással, nincs halálos dózisuk.
- A kannabisz gyógyászati hatásait a világon széles körben elismerik, alkalmazzák és kutatják. Magyarországon készültek kutatások, de a pozitív eredmények* ellenére ezeket nem folytatták és nem készültek klinikai vizsgálatok.
- A kannabisz összetevői természetesek az emberi test számára, mivel a szervezet állít elő a kannabiszban található kannabinoidokhoz hasonló, úgynevezett endokannabinoidokat. Ezek a vegyületek a test endokannabinoid rendszerét befolyásolva fejtik ki gyógyhatásukat. A kannabiszban található THC mása, a 2-AG nevű endokannabinoid az anyatejben is megtalálható.
- A kannabisz növény termesztése és feldolgozása alacsony költséggel jár ezért a rászoruló betegek széles körben hozzáférhetnének. Magyarországon minden feltétel adott a termesztésre és feldolgozásra, importálásra nem lenne szükség.
- A termesztés és feldolgozás új munkahelyeket teremtene.
- A kannabisz növény teljes egészében felhasználható (ipari alkamazás), organikus és fenntartható erőforrás.
- A gyógyászati legalizációval visszaszorítható lenne a túlzott és sok esetben indokolatlan gyógyszerhasználat, illetve az ehhez kapcsolodó egészségügyi kockázatok, halálesetek száma.
- A kannabisz hatásosan alkalmazható az alkoholfüggőség és az alkoholfogyasztással kapcsolatos megbetegedések, illetve szociális problémák kezelésére, ami ma Magyarországon komoly problémát jelent.
- A gyógyászati legalizáció megoldást jelent az ellenőrizetlen forrásból származó feketepiaci kannabisz szociális, morális és egészségügyi problémáinak megszüntetésére. Jelenleg azon a betegek, akik gyógyászati céllal szeretnének kannabiszhoz jutni, drogdílerek és bűnözők kegyelmére vannak utalva.
- A feketepiac visszaszorításával és a gyógyászati ellátás központi szabályozásával az ország adóbevétele jelentősen növekedne.
- A kannabisz gyógyászati használatához nem párosul semmilyen társadalmi vagy szociális hátrány, azokban az országokban ahol bevezették, nem növekedett az egyéb illegális drogok használata, a fiatalkorúak kannabisz használata vagy a kannabisszal kapcsolatos bűnesetek száma.

A kannabisz gyógyhatásai

Általános:

- Gyulladáscsökkentő
- Antioxidáns
- Antibakteriális
- Fájdalomcsillapító
- Gombaellenes
- Idegvédő
- Szabályozza az étvágyat
- Antidepresszáns
- Szorongáscsökkentő
- Csontnövekedés serkentő
- Segít az alvásproblémákkal
- Csökkenti a magas vércukorszintet
- Csökkenti a magas vérnyomást
- Serkenti az új agysejtek növekedését
- Meggátolja és helyreállítja a szélütés okozta agyi sérüléseket

Betegségek esetében:

- Rák – antiproliferatív, antiinvazív, antimetasztatikus és proapoptotikus
- Epilepszia – meggátolja a rohamok kialakulását, csökkenti a rohamok intenzitását, segít a rohamokból való felépülésben, megvédi az agyat a rohamok okozta sérülésektől, helyreállítja az epilepszia gyógyszerek okozta fejlődési és viselkedési problémákat
- Szklerózis multiplex – csökkenti az izomgörcsöket, javítja a motoros képességeket, lassítja a betegség progresszíóját
- Crohn betegség, IBD – a betegség teljes remissziója, a tünetek jelentős csökkentése, az életminőség jelentős javulása
- Parkinson-kór, Alzheimer-kór – a betegség tüneteinek jelentős csökkentése, a betegség előrehaladásának lassítása, meggátolja a sejtkárosodást, visszafordítja az agykárosodást
- Glaukóma – csökkenti a szemnyomást

Kemoterápia:

- Csökkenti a hányingert és a hányást
- Serkenti az átvágyat
- Csökkenti a kemoterápiával járó vese-, szív- és idegkárosodást

A kannabisz széleskörű gyógyhatásai bizonyítottak, ebbe beletartozik az erős megelőző hatás is, ami a gyógyászatban elsődleges szempont. A kannabisz használatával megelőzhető a legtöbb öregedéssel kapcsolatos megbetegdés.

A kannabiszból sokféle gyógyhatású készítmény állítható elő, ezek közé tartoznak olyanok, melyekhez nem társul pszichoaktív hatás! Az olyan kannabinoidok, mint a tetrahidrokannabinol-sav (THCA) és a kannabidiol (CBD) nem okoznak eufóriát, így az ezekből készült gyógyszerekre társadalmi vagy politikai ellenérv nem vonatkoztatható.

A kannabisz olajok és kivonatok biztonsággal és páratlan eredményességgel kezelnek olyan betegségeket amik emberek százezreit érintik országszerte. A betegeknek joguk van a szabad hozzáféréshez és hogy természetes kezelést válasszanak maguknak.

Magyarországnak és a magyar embereknek szükségük van a kannabisz gyógyászatra és nem várhatunk tovább, amíg az összes körülöttünk lévő ország kitapossa az utat ezen a területen. Az idő itt életeket jelent, betegek szenvedése, családok sorsa a tét.

Ezzel a petícióval szeretnénk sürgetni a kannabisz kutatásokat, az orvosok képzését a kannabisz tudományban, az egészségügyi rendszer bevonásával a kannabisz gyógykészítményekhez való hozzáférést és klinikai vizságlatokat.

Mindezekre azonnal szükség van. A betegeknek nincs idejük és nincs miért tovább várniuk!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19608284 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22447182 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25061872

Today: Magyar Orvosi is counting on you

Magyar Orvosi Kannabisz Közösség needs your help with “Magyarország Kormánya, Orbán Viktor miniszterelnök: A Gyógyászati Kannabisz Legalizálása Magyarországon”. Join Magyar Orvosi and 1,908 supporters today.