Çalışanın, Emekçinin, İşçinin alın terinin Gasp Edilmesine Dur Diyelim!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Ülkemizde maaşlara gelen zamların belirlenmesiyle ilgili bir talebimiz var. Zam oranları için bir taban sınır belirlenmesi, tüm çalışanlara en az asgari ücrete yapılan zam kadar zam uygulanması. Hiçbir çalışana, asgari ücrete yapılan zam oranından daha düşük zam yapılamaması için İş Kanunu'nda değişiklik yapılmasını talep ediyoruz: İş Kanunu'na, ''Asgari ücret dışında çalışan diğer ücretli çalışanlara uygulanacak yıllık zam, her yılın ocak ayından geçerli olmak üzere asgari ücrete uygulanan zam oranından az olamaz'' maddesi getirilsin.

Şu anda sadece asgari ücretin belirlenmesine ilişkin zam kararı alınmakta ve iş kanununda diğer ücretli çalışanlara yapılması gereken yıllık zam oran ve tutarlar hakkında herhangi madde bulunmamakta. Böylece işverenin asgari ücret dışında ücret ile çalışanlara ne tutar ve oranda zam yapacağı işveren keyfine bırakılmıştır. İşveren istediği oranda zam yapabilir ya da hiç zam yapmayabilir. Maalesef çalışanın itiraz hakkı da yok.

Yasa asgari ücretliyi korurken diğer ücretliyi işveren keyfine bırakmıştır. Emekçinin hem alım gücü düşüyor hem de büyük bir haksızlığa uğramış oluyor.

Lütfen kampanyayı imzalayıp paylaşarak destek olun.