0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sayın Adalet Bakanimiz BEKİR BOZDAĞ ;

Devletin bekasının temini olan yargıyı sağlamlaştırmak, toplumun sarsılmış olan adalet inancını onarmak ve yargıdaki hakim açığının bir an evvel telafi edilmesi için 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan Mezun- İdari ve Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına ait kontenjanların artırılmasını ve mülakata alınacak aday sayısının ise kontenjan miktarının 4 KATİ olmasını talep etmekteyiz.
Talebimizi oluşturan genel gerekçeler:

1 - Ülkemizde yaşanılan darbe kalkışmasıyla yargıda kümelenmiş ihanet şebekesinin varlığı, bu şebekenin temizliği ve temizliğe devam edilecek olması nedeniyle artacak ihtiyaç ve FETO mensuplarinin tespitinin zorluğu sebebiyle devletimizin daha çok insani tanimasinin yararli olması,
  2- Yargıda yapılan reformlar nedeniyle iş yükünü karşılayacak hakim/savcı sayısındaki ihtiyaç ve bir kaç yila istinaflarin tamaminin açilacak oluşu,
  3 - Mahkemelerimizdeki sonraki yıla devreden dava sayısındaki devasalık,
Adaletin halk için makul süre içerisinde ulaşılabilir olmaktan uzak olması,
  4- Yukarıdaki maddeyle ilintili olarak makul sürede yargılanma ilkesinin ihlali nedeniyle AİHM'de mahkum olduğumuz tazminatlar,
Adaylara eğitim veren Türkiye Adalet Akademisi'nin yeterli kapasiteye ve uygun koşullara sahip olması.
   5- Avukatliktan geçiş sinavinin adayları 50 gibi puanlar ile mülakata hak kazanmiş oysa 66 alan mezun adayın mülakata hak kazanamamiş olmasi  (Bu orantisilik azimsanacak derecede olmayip bizler bu hususun bir nebze olsun giderilmesini amaç edindik.)

Her bir adayın özel hayatına ilişkin ağır sorumluluklarının olması,Söz konusu sınavlara yıllardır emeklerini verip 1-2 puanla kaçıran adaylara böyle bir dönemde bir şans daha verilmesini ve ;

Yukarıda saymış olduğumuz gerekçeler doğrultusunda “Ek İlan” ile Mezun İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavına 200 , Mezun Adli Yargı Hakim Adaylığı sınavına 2.000 ilave ile kontenjan tanınmasını talep ediyoruz.

Sayıgılarımızla arz ederiz.

Bugün Utku imzanı bekliyor!

Utku Ergin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «likethewindd91@gmail.com: 24/12/2016 Tarihli Adli ve İdari Mezun Hakimlik S. EK MULAKAT KONTENJANİ talebimizdir». Utku ve imza atan diğer 187 kişiye katıl.