Lidl: Stop de verkoop van konijnenvlees

Lidl: Stop de verkoop van konijnenvlees

Started
March 29, 2018
Petition to
Lidl supermarkt
Signatures: 17,744Next Goal: 25,000
Support now

Why this petition matters

Started by Konijn In Nood

LIDL: STOP DE VERKOOP VAN KONIJNENVLEES!

Geef je digitale handtekening voor een stop op de verkoop van konijnenvlees door de Lidl.
Door te tekenen ben jij de stem van de miljoenen konijnen die jaarlijks lijden voor de winst die Lidl maakt over de ruggen van deze weerloze en vergeten dieren.
Uiteraard zijn er meer supermarkten in België en Nederland die konijnenvlees verkopen, maar de Lidl hebben wij als speerpunt van onze campagne gemaakt. Omdat zij de enige winkelketen zijn die niet in gesprek gaan met een maatschappelijke organisatie, iets wat de Albert Heijn, Jumbo en andere winkelketens wel doen. Al sinds 2016 demonstreren we voor de Lidl vestigingen en dat zullen we blijven doen, om het publiek voor te lichten over het extreme dierenleed dat achter konijnenvlees schuil gaat.

The successful story!
Na een campagne, die in 2015 begon, tegen de verkoop van konijnenvlees bij supermarktketens Aldi en Plus hebben beide winkels eind 2016 besloten om in 2017 te stoppen met de verkoop van konijnenvlees! Daarom richt Stichting Konijn in Nood zijn pijlen nu op de Lidl in België, die het hele jaar rond konijnenvlees verkoopt.
We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe zeer konijnen lijden in de konijnenkwekerijen, zowel in België als in Nederland.
De moeder konijnen, ook wel voedsters genoemd, worden ingezet als ware broedmachines om maar zoveel mogelijk vleeskonijnen te produceren, loopt hun aantal jongen terug dan worden de voedsters vermoord.
Met alle supermarktketens is Stichting Konijn in Nood in gesprek, alleen de Lidl weigert een gesprek met Konijn in Nood aan te gaan. Wij hebben dan ook al eind 2016 een demonstratie marathon gehouden van 6 dagen bij 12 verschillende Lidl filialen. 

Check in de onderstaande link, wat wij doen voor de konijnen in nood. Zij verdienen onze steun! Boycot konijnenvlees, en spreek je familie en vrienden erop aan. Het konijn is het vergeten slachtoffer van de immense vee industrie!
www.konijninnood.nl info@konijninnood.nl

Support now
Signatures: 17,744Next Goal: 25,000
Support now