Korunması gereken Ataköy Çarşı revaklarını yıkmayın.

342

Hadi 500 imzaya ulaşalım!
1.000’den fazla imzası olan kampanyalar, başarıya 5 kat daha yakın!

Kampanya metni

Bakırköy Belediyesi tarafından, Ataköy 2. Kısım ve Ataköy 3-4. Kısım'da bulunan betonarme revakların yıkılacağı duyuruldu. Bu karara karşı çıkıyoruz. Bu revaklar, 1960'ların mimarisinin nadir örneklerinden olup, bölge halkı için sadece estetik bir değer taşımakla kalmaz, aynı zamanda insanları kar, yağmur ve güneş gibi hava şartlarından korur.

Revakların yıkılması yerine, gerekli bakımlarının yapılması ve boyanmaları daha uygun bir çözüm olacaktır. Mevcut durumları göz önüne alındığında, teknik olarak bir sorun teşkil etmedikleri, sadece üzerlerine aşırı yük bindirilmemesi gerektiği açıkça ortadadır. Mimari mirasımızı korumak ve geleceğe taşımak, Ataköy'ün tarihi kimliğini ve estetiğini canlı tutmak için bu yapılara sahip çıkmamız gerekir.

1960'lı yılların mimariye kazandırdığı bu önemli yapıların yıkılması, yalnızca yerel halk için değil, İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusu için de telafisi zor bir kayıp olacaktır. Belediye yetkililerine sesleniyoruz: Lütfen bu kararınızı gözden geçirin ve Ataköy revaklarının korunarak geleceğe taşınmasına yardımcı olun.

Siz de bu revakların korunması gerektiğine inanıyorsanız, dileğimizi yetkililere duyurmak için bu dilekçeyi imzalayın. Gelecek nesillere bu güzel ve korunaklı mekanların miras kaldığını görmek hepimizin isteği. Desteklerinizle sesimizi daha güçlü duyurabiliriz!

avatar of the starter
Deniz Sevki KayabayKampanyayı Başlatan KişiY.Mimar, İTÜ 1964'ten beri Ataköy'lü.

İmzacılar Ne Diyor?

Kampanya Güncellemeleri