Petition update

Kaz Dağları'ndan umut veren haberler!

TEMA Vakfı
İstanbul, Turkey

Sep 13, 2019 —

Kaz Dağları’nda Kirazlı altın madenine karşı hep birlikte çıkardığımız ses Kaz Dağları’nın güneyinde yankı buldu. Toplanan yaklaşık 570 bin imza umut veren haberleri de beraberinde getirmeye başladı.

İlk olarak Kaz Dağları'nın güneyinde yer alan ve proje aşamasında olan “Demirtepe Altın Madeni”nin, Bakanlıktaki Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun inceleme ve değerlendirme komisyonu görüşmeleri iptal edildi. Ardından da projenin tamamen iptal haberini sevinçle aldık.

Bu güzel haberi Türkiye genelinde ihaleye çıkması planlanan 1102 maden ihalesinin ertelenmesi haberi izledi. Ertelenen 1102 madenin 710’u altın madenlerinin içinde olduğu gruptan oluşuyor. Bu 710 projenin ise 23 tanesi Balıkesir, Çanakkale ve Kaz Dağları yöresinde bulunuyor.

Ne yazık ki Çanakkale Kirazlı Altın Madeni projesinde ağaç kesimi ve madenin inşaat faaliyetleri hala devam ediyor. Proje duruncaya kadar Türkiye’nin dört bir yanından gönüllülerimizle “Kaz Dağları Hepimizin!” demeye devam ediyoruz. Daha fazla kişinin maden projesine dur demesi için sen de imza kampanyamızı hemen paylaşarak destek ver.

Daha fazla bilgi için sosyal medya hesaplarımızı takip edin:
instagram.com/temavakfi
facebook.com/temavakfi
twitter.com/temavakfi
linkedin.com/temavakfi

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.