KAPULUKAYA BARAJI YOK OLMASIN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ülkemizin değişik coğrafyalarında faaliyetlerini sürdüren üye derneklerimiz ve bu derneklerimizin binlerce üyesi Türkiye’nin dört bir yanında Amatör Olta Balıkçılığının gelişmesi için Bakanlık ile her zaman işbirliği içinde olmuştur.

Kaçak balık avcılığı ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri her zaman Bakanlık ile paylaşmayı bir görev olarak bilmişlerdir.

Tüm bu paylaşımlara, güvene ve koruma kontroldeki mücadeleye rağmen maalesef Kırıkkale iline bağlı Kapulukaya Barajı’nın su ürünleri istihsali amacıyla ticari olarak faaliyet gösteren bir kooperatife kiralanacağı bilgisini almış bulunmaktayız. Gelişen sürece ve Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelere baktığımızda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kapulukaya Barajı sahasında stok tespit çalışmasının yapılması da an meselesidir.

On beş yirmi güne kadar bitecek olan çalışmalar sonrasında baraj çok cüzi bir fiyatla kiraya verilecek ve suyundaki balık üç beş ayda tüketilecektir.

Bilinmesini isteriz ki, ülkemizin olta ile balık avı yapılabilen en verimli ve güvenli bölgelerinden birisi Kapulukaya Barajı’dır. Hafta içi ve hafta sonu aileleri ile birlikte bölgeye gidenler, bir an olsun doğa ile başbaşa kalabilmekte ve sürüdürülebilir bir olta balıkçılığı için faaliyetlerde bulunabilmektedirler.

Bu faaliyetler ve etkinlikler ile federasyon ve derneklerimizin o bölgede 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kurallarına uyarak yaptığı Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmalarıyla Kapulukaya Barajı daha da önemli bir havza olmaya başlamıştır.

Bölge insanı, bireysel yapılan olta balıkçılığı faaliyetleri ile federasyon ve dernekler tarafından yapılan etkinlikler sayesinde istihdam sağlarken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen olta balıkçıları barajın daha da iyi olması için Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleriyle birlikte hız kesmeden kaçak avcılarla mücadele etmekten geri kalmamaktadırlar.

Dolayısıyla ticari amaçlı kooperatife kiraya verilerek olta ile balık avlayanların engellenip, Kapulukaya Barajı’ndan uzaklaştırılmaları, Bakanlığımız ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’müze her konuda güvenen doğa aşığı sportif olta balıkçılarına yapılabilecek en son şey olmalıdır. Ayrıca bilinmesini isteriz ki, ülkemizde sportif olta balıkçılığının yapılabildiği en önemli merkezlerden birisi olan Kapulukaya Barajı’nın kiraya verilmesi, ticari avcılık için gölü kiralayanlar ile olta balıkçıları arasında ciddi bir kutuplaşma, ayrımcılık ve güvenlik zafiyeti oluşturacaktır.

Başkentimiz Ankara’ ya yakınlığı ve tabi ki Kırıkkale il merkezine olan çok kısa mesafesi sebebiyle önemli kamp merkezlerinden birisi olma özelliğini de taşıyan Kapulukaya Barajı’nın kiraya verilmesi, karavan ve kamping faaliyetinde bulunanlar, aileleri ile birlikte çadır kurarak hafta içi ya da hafta sonunu su kıyısında geçirmek isteyen on binlerce vatandaşı rahatsız edecek, barajı kiralayanlar ile vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

Ayrıca barajı kamp, piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı ile kuş gözlemciliği gibi birçok konudan dolayı ziyarete gelen ve sayıları yine on binlerle ifade edilen birçok kesimde bu olumsuzluktan etkilenecektir.

Alınacak yanlış bir karar ile bölgenin ticari avcılığa açılacak olmasının düşünülmesi bile tüm camiayı olumsuz etkileyecek ve bölgede olta balıkçığını bitirme noktasına getirecektir. Bu olumsuzluklardan elbette ki sektörde etkilenecek ve geçimlerini kamp, piknik, doğa yürüyüşü, doğa fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı ile kuş gözlemciliği gibi birçok konuda ürün satarak kazanan esnaflarda satış yapamaz olacaklardır.

Hiç bir dönemde kiraya verilmeyen bu bölge için yapılan tüm etüt ve fizibilite çalışmalarının iptal edilmesi, kiralama işlemlerinin bir daha görüşülmemek üzere gündemden düşürülmesi tüm camia için bir bayram havası yaratacaktır.

Kapulukaya Barajı’nı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek istiyoruz.

Saygılarımızla,

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF (Ankara)

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – AVRASYA (Konya)

İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu – İAAYHF (Ankara)

Bugün ASOF imzanı bekliyor!

ASOF bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KAPULUKAYA BARAJI YOK OLMASIN.». ASOF ve imza atan diğer 749 kişiye katıl.