KAFKASYALI MUHACİRLERİN HAKSIZ İADESİNİN DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Türkiye Kamuoyuna,

Son zamanlarda yaşanan haksız sınır dışı işlemleri Kafkasyalı mültecilerin de başına sık sık gelmektedir. Bu kişilerin, Türkiye’de hukuk düzenine uyup uymadığı, üzerlerine düşen görevleri yerine getirip topluma fayda sağlayıp sağlamadıkları göz önünde bulundurulmadan, üstelik haklı bir nedene de dayanmaksızın Rusya’ya iade edilmeleri gündeme gelmektedir. Bu iadeler sonucu Türkiye Anayasası ve uluslararası yasalarca koruma altına alınmış temel hak ve hürriyetler de ağır ölçüde yara almaktadır.

Bu hukuksuzluğa karşı yetkili mercilere ve kamu vicdanına çağrımızdır!

Rusya’ya bağlı Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’nden gelen ve yasal oturma izni ile 6 yıldır Türkiye’de bulunan Yuanov ailesi, en büyüğü 11 yaşında olan 4 çocukla birlikte Binkılıç ve Selimpaşa kamplarında Göç İdareleri nezaretinde tutulmakta (üç çocuğu sonradan akrabaları tarafından kamptan alındı) ve 1 ay içerisinde de Rusya’ya sınır dışı edilmeleri beklenmektedir.

Baba Zaurbek Yuanov ve eşi Rameta Yuanova’nın parmak izleri alınmış olup, yapılan araştırmada hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı avukatları tarafından beyan edilmiştir. İstanbul İl Göç İdaresi’nin bu aileyi ‘‘yüksek tehlikeli’’ sınıfına almasıyla başlayan süreç, 7 yaşındaki Saida’yı ve ailesini nezarete hapsetmiş, sınır dışı olma tehlikesiyle yüz yüze getirmiştir. Baba Zaurbek’in 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi sokakta olduğu, Türkiye’de bulunduğu sürece üzerine düşen maddi sorumlulukları yerine getirdiği ve bahsi geçen “yüksek tehlikeli” sınıfta olmasını gerektirecek hiçbir olayla ilgisi olmadığına bizler kefiliz.

Benzer bir durum da Bursa’da yaşanmaktadır. Yasalara uygun şekilde ikamet eden İurii Sheudzhen isimli Kafkasyalı bir diğer mülteci Edirne İl Göç İdaresi’nde nezaret altında tutulmaktadır. Judo eğitmenliği yapan Sheudzhen’in Türkiye 1’inciliği derecesi ve çocuklarının da bu spor dalında çeşitli başarıları bulunmaktadır. İurii Sheudzhen, Türkiye’ye sağladığı uyum bir yana çevresine örnek bir sporcudur.

Yuanov ailesi ve Sheudzhen başta olmak üzere, Türk devletine, kamu düzenine ve yasalarına saygılı, Türkiye halkına minnettar aşağıda isimleri yazılan Kafkasyalı muhacirlerin Rusya’ya iadesinin durdurulmasını talep ediyoruz.

Haklarında işlem yapılan ve halen gözaltında tutulan isimler:

01) (Baba) Zaurbek Yuanov / Selimpaşa GGM

02) (Anne) Rameta Yuanova / Binkılıç GGM

03) (Bebek) Amina Yuanova / Binkılıç GGM

04) İurii Sheudzhen / Edirne GGM

05) Murat Dıbırov / Aydın GGM

06) (Baba) Dzhohar Dundaev /Edirne GGM

07) (Anne) Elıta Murtazova / Edirne GGM

08) (Çocuk) Magomed Dundaev / Edirne GGM

09)(Çocuk) Fatıma Dundaeva / Edirne GGM

10) (Çocuk) Maryam Dundaeva / Edirne GGM

11) Ashab Salamov / Çanakkale Ayvacık GGM

12) Magomed Albakov / Kırklareli GGM

13) Bekkhan Bakalaev / Çanakkale Ayvacık GGM

14) Ruslan Myis / Çanakkale AYVACIK GGM

15) Murat Magomedov / Kırklareli GGM

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

KAFKAS VAKFI

KAFKASDER

Bugün kafkasyalı imzanı bekliyor!

kafkasyalı muhacirler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KAFKASYALI MUHACİRLERİN HAKSIZ İADESİNİN DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ!». kafkasyalı ve imza atan diğer 1.658 kişiye katıl.