OKULUMA DOKUNMA!

OKULUMA DOKUNMA!

Bu kampanya 489 destekçiye ulaştı

Kader EDİS tarafına K E bu kampanyayı başlattı

Bildiğiniz üzere ülkemizde 166 yıllık köklü bir tarihi olan ve her mezununu topluma nitelikli bir birey olarak kazandıran öğretmen liseleri kaldırıldı. Ardından dönüşüm süreci başlatıldı. Bu süreçte okullarımızın fen, sosyal bilimler ve anadolu liselerine dönüşeceği haberini duyduk. Fakat Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Üstelik ilçede mevcut bulunan bir İmam Hatip Lisesi varken. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi ilçedeki en başarılı okuldu. Her yıl 10-15 tane tıp, bir o kadar hukuk ve bunun yanı sıra mühendis, pdr gibi bir çok alana öğrenci kazandırmıştı. Böyle başarılı bir okulu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldüğünde öğretmen lisesi nitelikli 100lerce öğrenci açıkta kalacak, gidebilecekleri herhangi bir lise olmayacak. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi en azından Anadolu Lisesi müfredatı ile eğitim verseydi açıkta kalan öğrenci olmayacaktı çünkü bildiğiniz gibi Öğretmen Lisesi müfredatı ile Anadolu Lisesi müfredatı birbirine benzerdir. Bizler İmam Hatip Liseleri'ni küçümsemiyoruz. Sadece okulumuzun eskisi gibi başarıyla eğitimine devam etmesini istiyoruz. Desteklerinizi esirgemeyin!

Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 489 destekçiye ulaştı