1 kampanya yanıtı

İzmir’de Fahiş Su Faturaları Ödemek İstemiyoruz. Katı Atık Bedelleri Düzenlensin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

İzmir'de su faturaları, Haziran 2020 tarihinden itibaren katı atık bedelleri nedeniyle çok yüksek geliyor. Su kullanım bedeli 1 TL bile olsa 50 TL katı atık bedeli yazılabiliyor.

Görselde gördüğünüz üzere, fazla faturaya düşük katı atık bedeli, düşük faturaya yüksek katı atık bedeli de gelebiliyor. Tamamen bir tutarsızlık söz konusu.

İZSU’dan kampanyamıza verilen yanıtta katı atık bedeli kararının ilçe belediyelerine bırakıldığı söylendi. Bu durumda İzmir’de her ilçede farklı uygulama var ve bazı ilçelerde su kullanmadığımız, evde olmadığımız aylarda bile katı atık bedeli veriyoruz. Ben bu uygulamanın adil ve eşitlikçi olduğunu düşünmüyorum.

Talebim Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konunun acilen görüşülmesi ve vatandaşın yaşadığı sorunlara bir çözüm getirilmesi.

Bu konu İzmir çapında bir standarda bağlanabilir ya da her ilçe tüm vatandaşları katı atık bedelleri konusunda şeffaf bir şekilde bilgilendirebilir.

Kampanyanın bu kadar imzalanması ve yapılan yorumlar, İzmir’de benim gibi diğer vatandaşların da bu konuda sorun yaşadığını görebilirsiniz.

Sayın Tunç Soyer’in, pandemi nedeniyle zor zamanlar yaşadığımız bu günlerde bu sorunumuza kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

Bu haksız yere alınan tutarlara son vermek için sen de bir imza ver.