Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 1.790 destekçiye ulaştı

Alternatif Tıp yönetmeliği çıkana kadar dini bir vecibe ve peygamber efendimizin s.a.v sünneti olan Hacamat ( kupa terapisi) uygulamasını haccam ve haccameler yapıyorlardı.

AB ülkelerinde 1 yıl ile 6 aylık kurslarla bu eğitimler verilmekte ve devlet denetiminde resmi klinikler açılmaktadır.Bizim ülkemizde de bu örnekler göz önünde bulundurularak programlar düzenlenebilir ve mağdur edilen onlarca insan rahatlayabilir. Aynı zamanda uygulamalardan şifa bulan binlerce hasta kalıcı bir şekilde sağlığına kavuşacak ve daha sağlıklı yaşayacaklardır. Bu süreç olumlu bir şekilde gelişirse devletimizin kasasına da ciddi katkısı olacaktır.

2014 yılında Alternatif Tıp yönetmeliği çıktıdan sonra uzun yıllardır bu uygulamayı yapan  haccam ve haccamelerin önü kesildi ve cezalar almaya başladılar.Tek suçları dini bir vecibelerini uygulamak ve Peygamberimizin s.a.v sünnetini yaymaktı.

Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve Sağlık Bakanım yeni yönetmelikle beraber sadece doktorlara verilen hacamat uygulama yetkisi biz sade vatandaşlara da verilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Son yıllarda onlarca insanımız haccam ve haccamelerin uygulamalarında kalıcı şifa bulmuştur.Bu uygulama bizler içinde yasalaşırsa hem devletin kasasına ciddi gelir girecek hemde insanımızın sağlığı açısından muazzam bir yarar olacak.

Ülkemizde nasıl sağlıkçıların sağlık kabini açma yetkisi varsa masörlerin 608 saatlik eğitim alıp masaj salonu açma yetkisi varsa yeni kurulacak sistemde de haccam ve haccamelere yetki verilerek kapsam içine alınmasını istiyoruz.

LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN VE BİZLERE DESTEK OLUN.

Bugün Hacamat Destek imzanı bekliyor!

Hacamat Destek Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İSTEYEN HERKES BAKANLIKTAN HACAMAT EĞİTİMİNİ ALSIN VE YASAL OLARAK KLİNİK AÇABİLSİN.». Hacamat Destek ve imza atan diğer 1.789 kişiye katıl.