Doğrulanmış başarı

İstanbul’da Yeniden Cuma Sâlası Duymak İstiyoruz

Bu kampanya 12.483 destekçi ile değişim yarattı!

Fetih sonrası İstanbul'un İslam toprağı olmasının remzlerinden olan ve halen Anadolu'da uygulamalarına rastladığımız unutulan geleneklerimizden Cuma Sâlasının, tekrar İstanbul Camiilerinden semaya yükselmesini istiyoruz.

Hem dini hem de kültürel değerlerimizden olan, perşembe gecesi yatsı ezanı öncesi okunan, Cuma'ya hazırlık yapılması için hatırlatıcı niteliği olan bu geleneğin hayatımızdan çıkartılmış olması, büyük bir eksiklik olarak vicdanlarımızda kanayan bir yara halini almıştır.

Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin (إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا) ayet-i celilesinde emir buyurulan bu hususun islamın şiarı olan minarelerimizden yükselmesi istek ve arzusu içerisindeyiz.

Bursa başta olmak üzere bazı kentlerimizde müftülüklerce alınan emsal kararlarında göz önünde bulundurularak, Cuma sâlasının yeniden hayatımızda bir değer olarak yer alması için gereğinin kurumunuzca yapılmasını arz ederiz.

Bugün Gürsal imzanı bekliyor!

Gürsal Aydın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul’da Yeniden Cuma Sâlası Duymak İstiyoruz @diyanetbasin». Gürsal ve imza atan diğer 12.482 kişiye katıl.