Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 365 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul Üniversitesi hali hazırda zaten yemek ücreti en pahalı olan devlet üniversitesi. Bunun üzerine yapılan son duyurudan sonra kahvaltının artık tamamen kalkacağını, günde sadece bir öğünün öğrenci ücretine tabi olacağını (3.5₺) açıkladılar. Gündüz Öğretim gören öğrenciler bu haklarını öğlen yemeğinde, Akşam Öğretim Gören Öğrencilerin ise akşam yemeğinde kullanabileceği söylendi.

2019 yılı ve enflasyon sonrası öğrenci zaten zor bir durumdaydı ancak en azından yemekler için endişe etmek zorunda değildi, buna karşın son getirilen bu karardan sonra öğrenci okulunda kahvaltı edemeyecek ve ikinci öğünü için de ekstra para verecek hale geldi. Buna bir dur deme zamanı artık, kimisi KYK kimisi ise çalışarak parasını kazanan öğrencinin hakkını kimse çiğneyemez. Biz bu durumda sadece hakkımızı istiyoruz, İstanbul yemekhanesi değişiklik öncesindeki, yani şuanki durumunu korumalı ve öğrenciyi mağdur etmemeli!

Üç öğün nitelikli ve ucuz yemek yemek öğrencinin en temel hakkıdır. Devletin bize sağladığı hakkımızı kimse elimizden alamaz.

Bugün Rana imzanı bekliyor!

Rana Altıntaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Üniversitesi Yemek Ücretinin Her Öğün için 3​.​5₺ Olmasını Talep Ediyoruz! @istanbuledutr». Rana ve imza atan diğer 364 kişiye katıl.