Kampanya Kapatıldı

İÜ Botanik Bahçe Müftülüğe Devredilmesin!

Bu kampanya 40.618 destekçiye ulaştı

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi
1933 senesinde Atatürk' ün bizzat daveti üzerine yurt dışından gelen ünlü botanikçiler Prof. Dr. Alfred Heilbornn ve Prof. Dr. Leo Brauner tarafından kurulmuştur. 1935 senesinden günümüze kadar İstanbul Üniversitesi bünyesinde bilim yuvası olarak görülen botanik bahçemiz bünyesinde 5000 adet bitkiye ve çeşitli hayvan popülasyonuna ev sahipliği yapmaktadır.
Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından ilgi çeken bahçemiz her gün onlarca ziyaretçisini ağırlamakta, aynı zamanda üniversitenin botanik ana bilim dalı altında 400' ü aşan öğrencilerine kucak açmaktadır.
Şimdi, 1935' ten bu yana bizimle olan değerimizi kapatma ve diyanete devretme kararı alınmış, tahliye işlemleri başlatılmıştır.
İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencileri olarak bizlere miras bırakılan bilim yuvamız, botanik bahçemizi kaybetmek üzere olmaktan dolayı telaş içerisindeyiz. Taşınacağı belirtilen bitkilerin kaçınılmaz sonu tahrip olmaktır.
Bu kampanyayı imzalayarak bir değerimize sahip çıkmamıza destek olacağınıza inanıyoruz. Lütfen bir yeşil alanımızı daha kaybetmemize izin vermeyin. Biz insanların nasıl yaşamaya hakları var ise orada bulunan her canlının da yaşama hakları vardır. Lütfen bu onların ellerinden alınmasın.

Bugün Bilim Kazanı imzanı bekliyor!

Bilim Kazanı Kulübü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü: İÜ Botanik Bahçe Müftülüğe Devredilmesin!». Bilim Kazanı ve imza atan diğer 40.617 kişiye katıl.