Petición cerrada

DIEC: les dones no som el sexe dèbil tampoc en català. #Lesdonesnosomelsexedèbil

Esta petición ha conseguido 9.472 firmas


En el Diccionari de l'Institut dels Estudis Catalans (DIEC) si cerques la paraula "sexe", entre d'altres, apareix la següent accepció:

  • el bell sexe (o el sexe dèbil) Les dones. 

És un prejudici masclista i discriminatori. Com a dona que sóc, em sent ofesa, i crec que és un insult cap a totes les dones.

Per tant, crec que s'hauria d'eliminar, o almenys, modificar i indicar que es tracta d'una definició perojativa. Al diccionari de la RAE també apareix aquesta extensió, juntament amb "el sexe fort", designat al conjunt d'homes, (significat que no apareix al DIEC). Sara Flores Romero, va demanar l'eliminació d'aquestes definicions masclistes del vocabulari de la RAE, a aquesta plataforma, i ja s'han aconseguit unes 100.000 firmes. Per això, la RAE ha decidit afegir al desembre, que es tracta d'una definició despectiva.

Nosaltres demanem a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que ens escolti i elimini o modifiqui la definició al DIEC.

Com més persones firmem aquesta petició, més possibilitats tindrem de que l'IEC ens escolti també a nosaltres. Volem ser una llengua neta de connotacions masclistes. Signar aquesta petició crec que és una aposta pel compromís per la igualtat de gènere, i per erradicar el masclisme fins i tot en el llenguatge. Demostrem el nostre compromís igualitari!

Les dones no som el sexe dèbil tampoc en català.

#LesdonesnosomelsexedèbilHoy: Rosa Isabel cuenta con tu ayuda

Rosa Isabel Torrandell Torrens necesita tu ayuda con esta petición «Institut d'Estudis Catalans: les dones no som el sexe dèbil tampoc en català. #Lesdonesnosomelsexedèbil». Únete a Rosa Isabel y 9.471 personas que ya han firmado.