Red de prachtige bomen(diversiteit) van Oegstgeest

Red de prachtige bomen(diversiteit) van Oegstgeest

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Cathelijne Filippo started this petition to info@oegstgeest. nl and

Oegstgeest bestaat uit een verscheidenheid aan prachtige bomen. Deze fantastische, levende wezens voorzien ons van zuurstof, gaan fijnstof tegen, brengen natuur naar onze drukbevolkte woonwijken, geven bescherming aan dieren en zijn een bron van schoonheid voor ons allemaal. Het zijn de longen van de aarde. Onderzoek toont aan dat ze niet alleen waarnemen, ze communiceren ook onderling via het world wood web, een systeem waarin de bomen CO2 sturen naar de boom die het het hardste nodig heeft. Zo laten ze ons zien dat alles onderling verbonden is. Dus ook bomen en mensen!

De gemeente heeft onlangs een rij van schitterende, monumentale bomen van de Endegeesterlaan omgehaald, maar ook zijn er zonder overleg met omwonenden jonge, nieuwe en volstrekt gezonde bomen aan de Oude Rijnsburgerweg gekapt. En er volgen er nog veel meer. Zowel in Nieuw Rhijngeest als de Oranjebuurt, waar 144 bomen op de lijst staan. Ook de Terweeweg komt aan de buurt. Er gaan zelfs geruchten in het dorp over een totaal van 400 bomen, maar omdat al deze bomen in deelprojecten zijn opgenomen, heeft niemand inzicht en inzage in een totaaloverzicht. Hoewel de gemeente er nieuwe bomen voor terugplaatst, betekent dit dat prachtige, voornamelijk gezonde en vaak oude bomen, plaats moeten maken voor kleine, iele, jonge bomen die niet dezelfde eigenschappen en schoonheid bezitten.

Op de Oude Rijnsburgerweg zal men over de hele lengte van de weg platanen terugplaatsen zodat er ‘eenheid komt in het straatbeeld’. Dit staat geheel in tegenspraak met het Bomenbeleid dat de gemeente in juni 2018 heeft afgekondigd waarin staat dat:

1. Er geen boom onnodig om gaat
2. Omwonenden tijdig worden betrokken in het besluitproces
3. Omwonenden inspraak hebben op de bomen die ter vervanging komen
4. Gestreefd wordt naar diversiteit van bomen in het dorp
5. Gestreefd wordt naar duurzaamheid

Onderteken deze petitie en vraag om een betere uitvoering van het bomenbeleid en een stop met de zinloze kap van zoveel prachtige bomen! 

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!